OPTUŽBA

Trump krivi demokrate za smrt djece migranata

Foto: JIM YOUNG/REUTERS/PIXSELL
Trump krivi demokrate za smrt djece migranata
29.12.2018.
u 22:47
Američki predsjednik se obrušio na demokrate nakon smrti dvoje malih Gvatemalaca
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump pripisao je u subotu demokratima odgovornost za smrt djece migranata  u pritvoru u Sjedinjenim Državama, nakon smrti dvoje malih Gvatemalaca.

"Svaki smrtni slučaj djece ili drugih osoba na granici isključivo je pogreška demokrata i njihove patetične migracijske politike, koja omogućuje ljudima da krenu na dug put u nadi da će moći ilegalno ući u našu zemlju. Ali ne mogu. Da imamo Zid, oni ne bi ni pokušali!", napisao je predsjednik Trump na Twitteru.

Smrt dvoje malih Gvatemalaca, sedmogodišnje djevojčice i osmogodišnjeg dječaka nakon ulaska na američki teritorij izazvala je gnjev diljem zemlje i šire. Gvatemala je tražila od američkih vlasti transparentnu i ozbiljnu istragu o tim događajima.

Trump je na Twitteru tvrdio da je to dvoje djece bilo jako bolesno i prije nego što su su predani graničarima. On također tvrdi da otac djevojčice danima nije svojoj kćeri davao vodu, što je u suprotnostni s tvrdnjama nekoliko nekoliko medija koji se pozivaju na izjave obitelji. "Graničnoj policiji treba Zid i sve ovo će završiti. Oni naporno rade, a slabo su plaćeni", dodao je američki predsjednik.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

VI
virtual1
23:22 29.12.2018.

nedaj se Trump, ljevica je bolest koju treba iskorijeniti. Skužit će to i konji u Europi.

JZ
Jedan_Zagrepčanec
02:41 30.12.2018.

Dobro je rekao. Da ih ovi ne ohrabruju ne bi se uputili na putovanje s djecom...

VJ
vjaceslav
04:37 30.12.2018.

ta djeca su trebala biti "viza" za ulazak njihovih roditelja u sjedinjene države. jadna i gladna, dugim pješačenjem iscrpljena, gvatemalska djeca su ispunila sve uvjete da umru i od najbezazlenije bolesti. ali, najvažnije je pljuvati po sjedinjenim državama i trumpu, a nitko ne ide u rusiju ili kinu gdje je sve idealno.