Operacija prve dame

Trump opet tweeta: Melania se dobro oporavlja i pozitivnog je duha

Foto: Reuters/Pixsell
Trump opet tweeta: Melania se dobro oporavlja i pozitivnog je duha
15.05.2018.
u 10:33
U kratkome priopćenju iz Bijele kuće stoji da će američka prva dama u bolnici na oporavku ostati cijeli tjedan. Operacija je planirana i dogovorena puno ranije
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je kazao da se njegova supruga Melania Trump dobro oporavlja nakon jučerašnjega operativnog zahvata na bubregu i da je pozitivnog duha. 

Trump je suprugu posjetio u vojnoj bolnici Walter Reed u Marylandu u predgrađu Washingtona gdje se oporavlja nakon jučerašnje operacije. 

- Operacija je uspješno obavljena, Melania je pozitivnog duha. Hvala svima koji joj upućuju dobre želje', tvitao je Trump prije odlaska helikopterom iz Bijele kuće u posjet supruzi. 

U kratkome priopćenju iz Bijele kuće stoji da će američka prva dama u bolnici na oporavku ostati cijeli tjedan. Operacija je planirana i dogovorena puno ranije. 

-Jutros je prva dama Melania Trump bila na embolizaciji dobroćudnog tumora bubrega. Operativni zahvat protekao je uspješno i bez komplikacija', izvijestila je u ponedjeljak njezina glasnogovornica.

U priopćenju Bijele kuće stoji i da se Melania raduje 'potpunom oporavku kako bi mogla nastaviti s programom usredotočenim na pomaganje djeci, koji je započela prošli tjedan'.

Arterijska embolizacija je zahvat koji se provodi kada nije moguće odstraniti bubreg ili njegov dio, a potrebno je smanjiti veličinu tumora. Takav je zahvat uglavnom potreban ako bolesnik ima smetnje koje su nastale kao posljedica veličine tumora. Zahvat se provodi tako da se u arteriju koja dovodi krv u zahvaćeni bubreg uštrcava posebna spužvasta tvar koja na kraju zatvori krvnu žilu i time onemogući dotok krvi u zahvaćeni bubreg. Bez dotoka kisika i hranjivih tvari, tumor odumire.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
10:55 15.05.2018.

Prijatelji će se pobrinut da se Melanija brže oporavi dok je žućo zaokupljen Kimom

Avatar mofo
mofo
12:12 15.05.2018.

"opet twita".. to je kao neki sarkazam, kao šta on ima twitat..? Koji ste vi bolesnici to je nenormalno.. a da nije ništa rekao o njoj onda bi bilo zašto ne twita?