Milijarder u modi

Trump protiv Obame? Tako barem misli CNN

Foto: Reuters
Trump protiv Obame? Tako barem misli CNN
13.04.2011.
u 20:08
Popularnost mu je naglo narasla otkako je platio detektive koji trebaju utvrditi je li Obama doista rođen u Americi
Pogledaj originalni članak

Obamin rodni list najveća je prijevara u političkoj povijesti, a sam Obama uporno izbjegava pokazati dokument koji dokazuje da je rođen na američkom tlu. Bar tako tvrdi Donald Trump, ekscentrični američki milijarder koji će pokušati osvojiti republikansku nominaciju na američkim predsjedničkim izborima sljedeće godine.

Gdje je rodni list

Iako mu do prije mjesec dana nitko nije davao prevelike šanse za osvajanje republikanske nominacije, Trump je ustrajnim potenciranjem stvarnog mjesta Obamina rođenja u kratko vrijeme stekao simpatije republikanaca i s petog stigao na prvo mjesto poželjnih republikanskih kandidata. Pitanje Obamina rodnog lista izuzetno je važno jer prema američkom ustavu predsjednik SAD-a može biti samo osoba rođena na američkom tlu.

– Obamina baka izjavila je da je njezin unuk rođen u Keniji i kako je ona sama bila na porođaju. Obama je pokazao neki dokument sumnjiva porijekla, a rodni list nikada nije pokazao – kaže Trump ističući kako se sadašnji američki predsjednik vrlo rado laća problema poput Libije ili proračuna, a izbjegava pokazati dokument koji se, ako je osoba doista rođena u SAD-u, vrlo lako pribavlja.

– Obama je potrošio 2 milijuna dolara na savjetnike koji mu pomažu javnosti ponuditi odgovore o svom mjestu rođenja. Tu nešto nije u redu – kaže Trump.

Prvo automobilska utrka

Koliko njegove tvrdnje imaju “prođu” među republikancima pokazuje podatak da je daleko iza sebe ostavio i Sarah Palin, nekadašnju kandidatkinju za potpredsjednicu SAD-a i predvodnicu “republikanske čajanke”, desnog krila stranke koje je odigralo presudnu ulogu u prošlogodišnjim izborima za Kongres.

I bez priče o Obami, Trump je poznat i popularan među Amerikancima. Punio je naslovnice tabloida u vrijeme razvoda s fatalnom ljepoticom Ivanom Trump, bio je zvijezda poslovnog reality showa, a 2006. oženio se 26 godina mlađom Slovenkom Melanijom Knavs s kojom danas ima dijete. Vlasnik je brenda Miss Universe, ljubitelj američkog hrvanja, a u svom Trump Centru dva je puta organizirao Wrestlemaniju koju su gledali milijuni gledatelja diljem svijeta. Ekscentrični bogataš već je najavio da će ove godine voziti automobil na utrci Indianapolis 500. I dok Trumpova popularnost među republikancima skače iz dana u dan, njegovi stranački protivnici smatraju da je riječ tek o prolaznu trendu među članovima stranke i kako Trump neće dobiti povjerenje republikanaca kao predsjednički kandidat.

Vladimir Kraljević, vlasnik licence Miss Universe za Hrvatsku kaže kako je Trump ozbiljan u svojoj namjeri.

– Znam da razmišlja o kandidaturi za američkog predsjednika. Ozbiljan je u svojoj namjeri, a na kandidaturu se odlučio zbog velike popularnosti koju uživa u SAD-u. Više će se znati uskoro –kazao je.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

Avatar jele
jele
18:22 15.04.2011.

Trump protiv Obame? Ne, Rand Paul protiv Obame...

OB
-obrisani-
22:26 13.04.2011.

American show must go on or just new American Soap opera jos jednom sa Donaldom. Covjek koji ne posjeduje nista, vec se igra lovom ulagaca, koji je imao vise bankrota, nego poslovnih uspijeha da preuzme Bijelu Kucu. Dobar dan recesijo, zassto si pobijegla od nas.

OB
-obrisani-
13:27 14.04.2011.

hihihihihi njegov glas vrijedi isto toliko koliko od onog zadnjeg klosara u americi hihihhihi