Petir na molitvenom doručku u Washingtonu:

'Trumpove vjerske poruke bile su snažnije od Obaminih'

Foto: petir.eu
Marijana Petir
Foto: Reuters
Donald Trump
Foto: Reuters
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump
04.02.2017.
u 08:03
Trump je imao poruku i za Schwarzeneggera, ali slavni mu glumac nije ostao dužan
Pogledaj originalni članak

Posebnost molitvenog doručka u tome je što su državnici iz cijelog svijeta, bez obzira na razlike u razmišljanjima koje imaju, spremni moliti zajedno kako bi približili svoja stajališta za dobro naroda kojima služe, svjesni da je Bog iznad svih nas i da njemu ništa nije nemoguće – dojmovi su eurozastupnice Marijane Petir sa 65. Nacionalnog molitvenog doručka u SAD-u, na kojemu je, uz američkog predsjednika Donalda Trumpa, članove Senata i Kongresa, u četvrtak sudjelovalo oko 3000 državnika iz 140 zemalja.

Govor u Senatu

Na preporuku M. Petir na molitvenom su doručku bili i mladi političari Klementina Karanović iz Majura, Nikolina Vrbančić iz Karlovca i Tomislav Katanović iz Križevaca koji sudjeluju i u posebnom programu za mlade političare u Washingtonu. Petir kaže kako je zadovoljnija molitvenim doručkom s Trumpom nego s Barackom Obamom prije dvije godine. Obamine poruke tada su, govori, zaobišle ključna događanja u svijetu, posebice progon kršćana i terorizam koji provodi ISIL i u njima nije bilo osobnog svjedočenja vjere.

Trump je pak, dodaje, u svom govoru istaknuo važnost zaštite ljudskog dostojanstva i slobode vjeroispovijesti te koliko je vjera u Boga važna u njegovu životu, a najviše prilikom susreta s građanima kada mu kažu: “Molim za vas, predsjedniče.”

– Vidimo grozne stvari koje se čine u ime vjere, ali nemaju veze s vjerom. Vjernicima se odsijecaju glave zbog njihove vjere, a odsijecanje glave nismo vidjeli još od srednjeg vijeka – prepričava Trumpove riječi Petir.

Sve nacije moraju dići svoj glas protiv toga, rekao je te naglasio i kako ISIL progoni i napada i muslimane i židove, a nad kršćanima provodi genocid, što zahtijeva snažan odgovor i neumoljivu borbu protiv terorizma. Amerika će ostati tolerantno društvo u kojem su zajamčena vjerska sloboda i sigurnost, prepričava dalje Petir, koja se tijekom posjeta SAD-u u Washingtonu susrela s brojnim političarima, senatorima, hrvatskom zajednicom..., a u Senatu je održala govor na Forumu o globalnom terorizmu i cyber prijetnjama.

Borba rejtinzima

Trump pak ni od ulaska u Bijelu kuću ne prestaje zgražati dio javnosti izjavama i postupcima pa je, kako prenose tamošnji mediji, molitveni doručak iskoristio i kako bi okupljenima rekao da se mole za rejting Arnolda Schwarzeneggera, koji ga je neuspješno naslijedio u reality showu “Slavni pripravnik”.

Bivši kalifornijski guverner i slavni glumac preko svog mu je glasnogovornika brzo odgovorio: “Schwarzenegger se moli da predsjednik Trump brzo unaprijedi svoj rejting”, a potom i osobno putem Twittera.

– Hej, Donalde, da zamijenimo poslove? Ti možeš preuzeti televiziju jer si takav stručnjak za gledanost, a ja ću preuzeti tvoj posao pa će ljudi napokon moći mirno spavati – rekao je Schwarzenegger.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

GO
Gomila
09:07 04.02.2017.

Petir ponosna hrvatica ja sam ponosam sa tobm bravo Mirjana

GO
Gomila
09:14 04.02.2017.

Mirjana cestitam ti na istini i iskrenoati svaka ti cast next president of Croatia Mirjana Petir

Avatar lola lola
lola lola
10:03 04.02.2017.

"Trump je pak, dodaje, u svom govoru istaknuo važnost zaštite ljudskog dostojanstva i slobode vjeroispovijesti te koliko je vjera u Boga važna u njegovu životu, a najviše prilikom susreta s građanima kada mu kažu: “Molim za vas, predsjedniče.” Ajme joj hahahaha....navarno kad mu je netko napisao govor. Pa on samo kaze ono sto zeli da drugi cuju, mos mislit vjernika hahaha.....tri puta ozenjen, gradi kasina i hotele, miljun ljubavnica i skandala, novcanih prevara, ma nema sta....a zamisli Obamu groznog ateista, samo jedna jedna zena, nikad svrljo, obrazovan, nacitan....