ZARAŽEN KORONOM

Trumpovi liječnici: Imao je dvije epizode pada zasićenja kisikom, ali stanje mu se nastavlja poboljšavati

Foto: POOL/Abaca/PIXSELL
Dr. Sean Conley Updates Trump's Medical Condition
Foto: Michael Reynolds/DPA/PIXSELL
Trump Illness Briefing
Foto: Michael Reynolds/DPA/PIXSELL
Trump Illness Briefing
Foto: Michael Reynolds/DPA/PIXSELL
Trump Illness Briefing
Foto: Joyce N. Boghosian - White House/DPA/PIXSELL
Trump at Walter Reed
Foto: Joyce N. Boghosian - White House/DPA/PIXSELL
Trump at Walter Reed
Foto: POOL/Abaca/PIXSELL
President Trump Arrives At Walter Reed Hospital - Washington
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: U.S. President Trump boards the Marine One helicopter as he departs for Walter Reed Medical Center from the White House in Washington
Foto: POOL/Abaca/PIXSELL
President Trump Arrives At Walter Reed Hospital - Washington
Autori Vecernji.hr, Hina
04.10.2020.
u 17:57
- Bio je boljih i lošijih trenutaka. Danas nam je plan da jede i pije, da ustane iz kreveta - rekao je dr.Garibaldi
Pogledaj originalni članak

Trumpovo stanje nastavlja se "poboljšavati", ali"česti su usponi i padovi", kazao je na današnjoj konferenciji dr. Sean Conley, liječnik predsjednika Trumpa.

- Tijekom svoje bolesti, predsjednik je doživio dvije epizode prolaznih padova u zasićenju kisikom - dodao je.

Zbog toga su mu u terapiju uveli i deksametazon.

Dr. Brian Garibaldi, jedan od liječnika medicinskog tima predsjednika, rekao je da bi predsjednik mogao biti otpušten iz bolnice već sutra te tamo nastaviti liječenje. Otkrio je i da je Trump u subotu popio drugu dozu remdesivira i "danas se osjeća dobro", prenosi CNN.

- Bio je boljih i lošijih trenutaka. Danas nam je plan da jede i pije, da ustane iz kreveta - dodao je Garibaldi.

Stanje u petak

- U petak prijepodne predsjednik je imao visoku temperaturu i zasićenje kisikom prolazno je padalo ispod 94%. Zabrinuo sam se zbog mogućeg brzog napredovanja bolesti pa sam preporučio predsjedniku da pokušamo s dodatnim kisikom. No bio je prilično uporan u tome da mu nije potreban. Nije imao kratak dah, ali je bio umoran, imao je vrućicu i otprilike to je to - kazao je dr. Conley. 

Ipak je dobio dodatni kisik i trenutna razina kisika u krvi mu je 98%, dodaju.

Podsjetimo, Trump je na liječenju od Covid-19 u vojnoj bolnici Walter Reed nedaleko od Washingtona od petka. U javnosti su se jučer pojavila proturječna izvješća o njegovom stanju. Danas su iz Bijele kuće potvrditi da je Trump bio gore nego što je isprva bilo rečeno, ali da je predsjednik danas puno bolje.

- Američki predsjednik Donald Trump osjeća se jako dobro i želi se vratiti na posao u Bijelu kuću, ali ostat će u bolnici još neko vrijeme, potvrdio je u nedjelju i savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Robert O'Brien.

>> VIDEO Melania i Donald Trump pozitivni na koronavirus

O'Brien, koji je tijekom ljeta i sam bio zaražen koronavirusom, rekao je da su sedmi i osmi dan bolesti kritični te da liječnici stoga žele biti blizu predsjednika. Dodao je da će Trump kasnije tijekom dana imati briefing o nacionalnoj sigurnosti na daljinu.

Na pitanje razgovara li se o mogućoj zamjeni za Trumpa ako on ne bude mogao obnašati dužnosti, kazao je: „Ne, to nije na stolu u ovom trenutku”. Istaknuo je da se ne želi baviti nagađanjima te dodao: „Imamo planove za sve”.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

ZM
zmik
20:51 04.10.2020.

Na žalost VL-a Trump vjerojatno sutra izlazi iz bolnice i vraća se u Bijelu kuću, a prema zadnjim anketama pretekao je Bidena na nacionalnoj razini.

NE
nečešrazbojniče
18:18 04.10.2020.

Dobro, sada znamo da Trump ima bronhitis a što je s Melanijom?

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
19:40 04.10.2020.

Liječenje sintetičkim kortikosteroidima kako su krenuli u američkoj vojnoj bolnici je potpuno rizično ako primijetite znakove upale pluća: kašalj, vrućicu, nedostatak zraka i bol u prsima. Ovi liječnici kriju što se stvarno dešava. Korona svakako dovodi do upale pluća, kašlja, nedostatka zraka i boli u prsima. Bolja im je opcija sumamed. Kortikosteroidi u ovoj kombinaciji slabe imunološki sustav bolesnika i nije za isključiti niti autoimunu reakciju organizma. Morat će jako finu ravnotežu uspostaviti jer idu vrlo rizičnim lijekovima za ovu bolest. Sad je očito da je Trump imao barem dva napada nedostatka zraka, tako da stavljanje u barokomoru može postati djelatna opcija. Ne razumijem kako se usuđuju tako kazališno i PR-ovski nastupati umjesto da kažu pravo stanje stvari koje po njihovom opisu nije nikako u skladu sa primjenjenim lijekovima. U kombinaciji neispitanih lijekova i sintetičkih kortikosteroida i drugih lijekova koje upotrebljavaju i bolesti na tankoj su liniji da ne izazovu autoimunu reakciju a tada neka im sude zbog laganja i lažnog prikazivanja stanja. Ovo su vrlo čudni stručnjaci.