POLICIJA OBJASNILA ZAŠTO

Turisti u Zadru ostavili djecu u autu i otišli u shopping. Nisu kazneno prijavljeni

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Turisti u Zadru ostavili djecu u autu i otišli u shopping. Nisu kazneno prijavljeni
23.08.2023.
u 00:07
Djeca su bila dobrog zdravstvenog stanja do dolaska Hitne, no svjedoci su ispričali kako je majka bila vrlo bezobrazna, a navodno je djelatnicima u jednom trenutku rekla: ''F*ck off!''
Pogledaj originalni članak

Zadarska policija izvijestila je kako im je jučer u poslijepodnevnim satima stigla nova dojava o djeci koja su bila ostavljena u automobilu na parkiralištu. Radilo se o automobilu čeških nacionalnih oznaka koje je bilo otključano, a djeca su dolaskom hitne bila dobrog zdravstvenog stanja.

- Na mjesto događaja su izišli djelatnici Hitne medicinske pomoći i policijski službenici, koji su utvrdili kako se u otključanom automobilu čeških nacionalnih oznaka, parkiranom ispod nadstrešnice na parkingu trgovačkog centra nalazi dvoje djece, od kojih je jedno spavalo, dok su u automobilu čekali roditelje koji su bili u trgovini. Nadalje, na automobilu su zatečena djelomično otvorena stakla i otključana vrata koja je starije dijete u međuvremenu zatvorilo jer je ometalo parkiranje drugih vozila - objasnila je policija, no svjedoci su za 24sata ispričali su kako su roditelji bili vrlo nepristojni. 

Kako su ispričali svjedoci, tek nakon 40-ak minuta stigla je majka koja je postala neugodna i vulgarna prema djelatnicima Hitne pomoći. - Rekla im je "Fuck off'!, umjesto da se zahvali! Svi su ostali zatečeni - ispričala je svjedokinja, dok je službenica za mladež u PU zadarskoj Ljiljana Gašperov Dujmić objasnila za RTL Danas kako nema prijave jer su vrata ostala otključana. 

POVEZANI ČLANCI:

- Da su okolnosti bile drugačije, sigurno bi roditelji bili počinitelji kaznenog djela zbog povrede djetetovih prava. Roditelj posvajatelj, skrbnik ili druga osoba koja grubo zanemaruje prava djeteta, odnosno ne brine se o njemu, ugrožava njegovo zdravlje, kažnjava se zatvorom do tri godine. U slučaju teške tjelesne ozljede, odnosno povrede djetetovih prava, takve osobe mogu kazniti zavorom od jedne do osam godina. Ako je posljedica tragična onda je to zatvor od 3 do 15 godina - objasnila je. 

>> VIDEO Drama u Zagrebu: Muškarac prijetio da će skočiti s kuće, pucao na policiju

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PO
poluprovokator
09:38 23.08.2023.

Djeca od npr 8 ili 12 godina normalnog razvoja su dovoljno samostalna da ostanu u hladu sa otvorenim prozorima kraće vrijeme "čuvati auto". Navesti starost djece u ovakvom članku inače nije "vijest"!