PRVA REAKCIJA

Turudić rekao da nam ne trebaju EU tužitelji, sad se oglasio i EPPO

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Sudac Ivan Turudić
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Sudac Ivan Turudić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Ivan Turudić došao u Banske dvore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Ivan Turudić došao u Banske dvore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Ivan Turudić došao u Banske dvore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vlada predložila Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
ARHIVA - 2014. Ražanac: Ivan Turudić na godišnjem odmoru
08.02.2024.
u 16:05
"Nisam siguran da smo trebali osnovati to tijelo, niz zemalja ga nema i funkcioniraju. Mislim da je situacija kod njih bolja", kazao je, među ostalim, Ivan Turudić o Uredu europskog javnog tužitelja.
Pogledaj originalni članak

Izabrani glavni državni odvjetnik u RH Ivan Turudić danas je za N1 televiziju kazao, među ostalim, da nije siguran da je Hrvatska trebala osnovati Ured europskog javnog tužitelja (EPPO).

"Glavni državni odvjetnik nadležan je za rješavanje sukoba nadležnosti između EPPO-a i državnog odvjetnika. Nisam siguran da smo trebali osnovati to tijelo, niz zemalja ga nema i funkcioniraju. Mislim da je situacija kod njih bolja. To je politička odluka i treba je poštovati. Oni brinu o financijskim interesima EU-a. Mislim da se prenaglašava njihova moć”, kazao je Turudić na upit o nadležnostima DORH-a i Ureda europskog javnog tužitelja.

N1 televizija je nakon toga upitala EPPO može li ta Turudićeva izjava narušiti njihovu suradnju s DORH-om i ostalim nadležnim tijelima u Hrvatskoj. "Nemamo komentara. Uvijek kada imamo nešto za reći, to i proaktivno napravimo", kratko su poručili iz EPPO-a.

Podsjetimo, novi šef DORH-a komentirao je u četvrtak, osim EPPO-a, i poruke koje je razmjenjivao s Josipom Rimac, ali i svoj odnos sa Zdravkom Mamićem. Što je sve Turudić kazao, možete pročitati OVDJE.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Milanović komentirao poruke i Turudića

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
Kapitol
23:33 08.02.2024.

Jos nije sjeo u stolicu DORH-a I vec se zna kaj su mu namjere. Nova ogromna sramota za Hrvatsku.