krak akcije tebra

Tužitelj optužen da je uzeo 3000 eura mita

Foto: Filip Kos/PIXSELL
Tužitelj optužen da je uzeo 3000 eura mita
09.07.2020.
u 15:55
Ferhat Čančar (60), suspendirani zamjenik zagrebačke općinske državne , optužen je za primanje mita
Pogledaj originalni članak

Nakon što je prije desetak dana podignuta optužnica u akciji Tebra, kojom USKOK tereti Tomislava Sablju i Tomislava Sučića da su ustrojili zločinačku skupinu u sklopu koje su tijekom tri godine prokrijumčarili najmanje 16 tona marihuane te “zaradili” oko 11 milijuna eura, sada je podignuta optužnica i u jednom od krakova te afere.

Jedan od optuženika je Sabljo (38), kao i Đorđe Vuletić (58), koji je također optužen u Tebri. Osim njih dvojice optuženi su Ferhat Čančar (60), suspendirani zamjenik zagrebačke općinske državne odvjetnice, i Vanja Jazić (53), vlasnik lokala u koji je Čančar često zalazio. USKOK ih tereti za primanje i davanje mita.

Sve navedeno događalo se u razdoblju do 13. ožujka do 6. lipnja 2019., kada je Sabljo bio prijavljen zbog prijetnje te je za njim bila raspisana potraga.

No Sablji se očito nije dalo ići u Remetinec pa se dogovorio s Vuletićem da preko Jazića zatraže pomoć od Čančara. Jazićev zadatak bio je da Čančaru prenese poruku od Sablje i Vuletića.

Oni će njemu dati novac, a on zauzvrat treba napraviti sve što može da kaznena prijava protiv Sablje bude odbačena, a potraga za njim obustavljena. USKOK tvrdi da je Čančar tu ponudu prihvatio te je za iznos od 3000 eura kaznenu prijavu odbacio.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SO
Sotona
22:03 09.07.2020.

Bla bla bla tko je bio plačne da sredi Čanćčara i koji razlozi su bili da se je njega odabralo da mu se osvete i namjeste klopku ništa mi nije jasno ... Ali dobra ideja možda bi bilo dobro i vlastite redove pročešljati . Za sad mi izgleda smo jedni su uvijek fer i pošteni anđeli a svi ostali lopione kriminaci muljatori - smeče od društva u kojem živimo .

ST
Stipan
16:58 09.07.2020.

Čudni ljudi, čudna imena.