NAKON ISTUPA CVRTILE

VIDEO Uhićen gradonačelnik Kutine i još tri osobe, oglasili se USKOK i policija

Foto: Nikola Cutuk/Marko Prpić/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zgrade Gradske uprave u Kutini
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Kutinski gradonačelnik Babić na konferenciji o aferi političkog zapošljavanja
Foto: Danijel Prerad
Uhićen Zlatko Babić
Foto: Danijel Prerad
Uhićen Zlatko Babić
Foto: Danijel Prerad
Uhićen Zlatko Babić
Foto: Danijel Prerad
Uhićen Zlatko Babić
15.12.2021.
u 12:14
Akcija uhićenja pokrenuta je nakon istupa zviždačice Adrijane Cvrtile
Pogledaj originalni članak

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine, i još tri osobe uhićene su jutros u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a.

Kako se neslužbeno doznaje, među uhićenima su i donedavni predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić, nezavisni vijećnik Dražen Kinderman te Darko Kolsek, vijećnik u prošlom mandatu iz stranke BM365.

S terena izvještava Danijel Prerad.

USKOK je u proteklih nekoliko mjeseci uzeo nekoliko dokumenata iz Gradske uprave nakon istupa bivše direktorice Eko Moslavine Adrijane Cvrtile, a danas je i proveo uhićenja zbog dokaza koji su prikupljeni. Vjerojatno će doći do ostavke, što znači da bi Kutina mogla uskoro izaći na nove izbore. 

– Navedene radnje provode se u Kutini i odnose se na četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da tri osobe protiv kojih se provode hitne dokazne radnje obnašaju dužnosti u jedinici lokalne samouprave – napisali su iz USKOK-a.

 Ispred tvrtke Eko Moslavina zasada nema policije ni pretresa. 

O svemu se oglasio i MUP.

''Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta finaliziraju kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela.
 
Tijekom jutra na području Policijske uprave sisačko-moslavačke uhićene su četiri osobe te je u tijeku provođenje dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je protiv osumnjičenih osoba podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta'', piše u priopćenju.

Osim toga, policije nema ni u Radićevoj ulici u Kutini, ispred kuće gradonačelnika Babića. 

Foto: Danijel Prerad
Uhićen Zlatko Babić

Akcija uhićenja pokrenuta je nakon istupa zviždačice Adrijane Cvrtile. Podsjetimo, Cvrtila je prije nekoliko dana službeno razriješena dužnosti direktorice Eko Moslavina. Ranije je snimke, koje navodno dokazuju zapošljavanje u tvrtki stranačkih kadrova HDZ-a, HSLS-a i rodbine, odnijela USKOK-u, a zatim je izišla sa svime u medije. To je rezultiralo ostavkama na sve stranačke funkcije u HSLS-u Davora Kljakića te raspuštanjem gradskog i županijskog ogranka HSLS-a u Kutini. HDZ i HSLS glavni su koalicijski partneri u Kutini.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

Avatar cipelcug oluja 45
cipelcug oluja 45
11:07 15.12.2021.

Eto tko bi reko! Opet hdz...

DD
De der
11:02 15.12.2021.

Gdje god je kriminal u HR tu je umiješan kradeze.

TA
Tarantula
10:53 15.12.2021.

Na dan borbe protiv korupcije smijenili su Cvrtilu, baš simbolično za HDZ, kao da nam se namjerno smiju u facu i kradu! Znači imate sve dokaze da je grad Kutina taoc HDZ-a i da se proračun donosi samo ako se određene ljude zaposli i digne im se plaća, pa da li je to normalno i kakav primjer pružamo drugima?