'Svi smo šokirani'

U parlamentu je 30 godina kao pravnica, a nema ni srednju školu

Foto: screenshot/youtube
U parlamentu je 30 godina kao pravnica, a nema ni srednju školu
20.07.2016.
u 22:03
Ministar pravosuđa Thomas Kutschaty kao predsjednik SPD-a u pokrajini Essen izjavio je kako su svi šokirani da se Petra Hinz puna tri desetljeća služila lažnim životopisom
Pogledaj originalni članak

Slučajevi lažiranja diploma nisu nikakva novost, no slučaj SPD-ove zastupnice u njemačkom Bundestagu zaista pripada rubrici "Vjerovali ili ne".

Petra Hinz, koja je zastupnica gotovo trideset godina, političku je karijeru ostvarila kao uspješna pravnica. Barem se tako predstavljala sve dok nije otkriveno kako ne da nije završila pravni fakultet, nego nema ni maturu.

Iz vrha stranke odmah su je pozvali da podnese neopozivu ostavku i stavi svoj zastupnički mandat na raspolaganje, a ona je potom podnijela ostavku. 

Ministar pravosuđa Thomas Kutschaty kao predsjednik SPD-a u pokrajini Essen izjavio je kako su svi šokirani da se Petra Hinz puna tri desetljeća služila lažnim životopisom, prenosi Spiegel, i dodao kako je time nanijela veliku štetu ne samo sebi nego i SPD-u.

Odvjetnik Petre Hinz nije priznao lažiranje diplome, ali je potvrdio da u životopisu ima nekih netočnosti.      

>>Bundestag: Ne smije nam se ponoviti Bugarska!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 90

TA
tarzan
22:46 20.07.2016.

pokrajine Essen nema, ima samo Hessen a Essen je grad u Njemačkoj

MA
malitrn
22:50 20.07.2016.

Aa haaaaa haaaaaaa pipl mast trast as !!!!!!!!

SC
schwertransport
00:06 21.07.2016.

Pa znaci da je sposobna.....nek razmisle ljudi oko nje o svojoj sposobnosti.