'I PLAV I ZDRAV'

U Crikvenici počinje 12. manifestacija pod nazivom Mjesec plave ribe

Foto: TZ Grada Crikvenice
Mjesec plave ribe u Crikvenici
Foto: TZ Grada Crikvenice
Mjesec plave ribe u Crikvenici
Foto: TZ Grada Crikvenice
Mjesec plave ribe u Crikvenici
Foto: TZ Grada Crikvenice
Mjesec plave ribe u Crikvenici
Foto: TZ Grada Crikvenice
Mjesec plave ribe u Crikvenici
20.09.2024.
u 09:55
Prvi puta ove godine organiziran je 'Crikvenica Food & Wine Walk' tura 28. rujna duž cijele Rivijere Crikvenica
Pogledaj originalni članak

Pod motom 'I plav i zdrav' ovaj vikend počinje Mjesec plave ribe tijekom kojeg će se u Crikvenici spojiti ljubav prema moru, tradiciji i suvremenosti. Manifestacija je u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice i brojnih partnera u projektu, koji je u svojim počecima zamišljen kao „tjedan“, ali zbog velikog interesa i sadržaja koji se želi pokazati, „tjedan“ je postao „mjesec“. Ovogodišnji „Mjesec plave ribe“ održava se od 20. rujna do 20. listopada, a vezan je za projekt „Cesta plave ribe“, u sklopu kojega ugostiteljski objekti na ovoj  rivijeri tijekom cijele godine u ponudi imaju specijalitete od plave ribe. 

U sklopu manifestacije čitav mjesec bit će niz događanja, tako da svatko može odabrati termine koji mu odgovaraju za posjet Crikvenici, a sve počinje danas, u petak 20. rujna, od 18:00 sati u centru Crikvenice. Tada će biti održano otvaranje „Mjeseca plave ribe“ uz cooking show poznatog chefa Hrvoja Zirojevića, posebnu ponudu jela od plave ribe, vinske kantune te ukusne koktele. Voditelji kroz događanja u tri dana vikenda su Domagoj Jakopović – Ribafish i Gracian Čop. U večernjim satima slijedi zabavno – glazbeni program uz Klapu „Cambi“.

Subota, 21. rujna, donosi pravu morsku atrakciju – dolazak ribarskog broda u crikveničku luku sa zvijezdom cooking showa, velikom tunom, koju će japanski sushi majstor obraditi, a chef Dražen Mihajlović („Jadran Hotels & Camps“) će pripremiti ukusne gastro delicije od nje. Osim posebne ponude jela od plave ribe, koktela i vinskih kantuna, ovu večer će nam uljepšati i Tedi Spalato svojim glazbenim uspješnicama. Nedjelja, 22. rujna je rezervirana za cooking show chefa Nikole Udovičića (Restoran „Burin“), posebnu ponudu jela od plave ribe, prigodne koktele i vinske kantune. Rasplesat će nas glazbeni sastav „Vigor“. Sva tri dana i najmlađi mogu uživati u programu namijenjenom njima – radionice, predstava, animacije, crikvenički memory...

Foto: TZ Grada Crikvenice
Mjesec plave ribe u Crikvenici

Turistička je zajednica prvi puta ove godine organizirala jedinstvenu eno – gastro – outdoor poslasticu koja će se premijerno održati 28. rujna duž cijele Rivijere Crikvenica! Riječ je o 'Crikvenica Food & Wine Walk' kojom možete prošetati jedinstvenom hedonističkom rutom od Jadranova do Selca; šetajući 12 kilometara obići ćete poznate restorane i kušati specijalitete napravljene s plavom ribom, te uživati u vinima posebno odabranim za tu priliku. Više informacija o eventu možete saznati na linku. Kako biste sudjelovali u obilasku restorana, morate se prijaviti i kupiti kotizaciju, cijena je 65 eura, a prijaviti se možete putem e-maila prijava@tzg-crikvenice.hr, prilikom prijave napišete željeni termin polaska, nakon čega ćete e-mailom primiti podatke za uplatu ili kupiti ulaznicu putem sustava eventim.hr.

No, osim sudjelovanja u Wine&Walk manifestaciji, u sklopu Mjeseca plave ribe odabrani ugostiteljski objekti na području rivijere nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe, a oni su: „Karoca“, Trabakul“, „Burin“, restorani hotela „Crikvenica“, „Esplanade“, „Aminess Younique Narrivi“ i „Miramare“ u Crikvenici, u Dramlju „Domino“, a u Selcu „Ulika“ i restoran Hotela „Marina“. Na kraju mjeseca, točnije 29. rujna od 14 sati u Bar & Restaurant „Terraca“ u Dramlju delicijama od plave ribe posjetiteljima će spremati chefovi Mario Mandarić i Dino Matejčić uz glazbenu kulisu sastava „Splash“. Tijekom ove manifestacije dva će restorana na Rivijeri Crikvenica svojom eno-gastro ponudom tijekom svojih ekskluzivnih večera  ispričati „ljubavnu priču“ o plavoj ribi i vinu. Rezervirajte svoje mjesto 4. listopada u restoranu Hotela „Esplanade“ kad će sommelierka Lucija Matijević pokazati kako se sljubljuju riblji specijaliteti s vinima. Drugi domaćin ekskluzivne večere bit će Restoran „Burin“ 11. listopada, sa sommelierkom Ines Matić Matešković. Obje večere počinju u 19 sati, a podatke za rezervaciju ćete pronaći u detaljnom programu 12. „Mjeseca plave ribe“ u kojem je i popis svih ostalih sadržaja u koje se možete uključiti.

GALERIJA Najopasnije životinje na svijetu: Najopakija je odgovorna za smrt čak 750.000 ljudi godišnje

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Stanari zagrebačkog Zoološkog vrta u zimskom razdoblju
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Stanari zagrebačkog Zoološkog vrta u zimskom razdoblju
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.