požeština

U dvije općine i dva grada proglašena elementarna nepogoda

Foto: Ljiljana Marić/Večernji list
U dvije općine i dva grada proglašena elementarna nepogoda
12.06.2013.
u 15:52
U ponedjeljak je grmljavinsko nevrijeme, praćeno ledom, kišom te pojačanim vjetrom, zahvatilo veći dio Požeštine te nanijelo velike štete
Pogledaj originalni članak

Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević na zahtjev općina i gradova danas je donio Odluku o proglašenju elementarne nepogode za područje gradova Požege i Kutjeva te općina Kaptola i Velike. Naime, u ponedjeljak 10. lipnja između 13.15 sati grmljavinsko nevrijeme, praćeno ledom, kišom te pojačanim vjetrom, zahvatilo je veći dio Požeštine te nanijelo velike štete, ponajviše na poljoprivrednim usjevima. Štete se, u roku osam dana od dana proglašenja elementarne nepogode, mogu prijaviti nadležnom općinskom i gradskom tijelu.

Iz Ureda župana upozoravaju da se prijavljuju samo štete na imovini koja nije osigurana. Procjenu štete od elementarne nepogode izvršit će općinska/gradska povjerenstva za procjenu šteta koja će istu potom dostaviti Županijskom povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, a one će temeljem izvješća podnijeti zahtjev za ublažavanje posljedice od elementarne nepogode Državnom povjerenstvu za elementarne nepogode.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.