stvorila se još jedna pukotina

U geopolitičkom sukobu Globalni jug sve dalji od SAD-a, a bliži Rusiji i Kini

Foto: Reuters/PIXSELL
U geopolitičkom sukobu Globalni jug sve dalji od SAD-a, a bliži Rusiji i Kini
26.10.2023.
u 12:29
Bilo gdje drugdje, napadi na civilnu infrastrukturu i namjerno uskraćivanje cijeloj populaciji hrane i vode bili bi osuđeni. Međunarodno pravo gubi svoju vrijednost ako se implementira selektivno, rekao je jordanski kralj Abdullah II.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 16

ZA
zagabria3
15:22 26.10.2023.

Svijet je u stalnoj promjeni. Prije Krista Mezopotamija Perzija i Egipat bile su kolijevka civilizacije dok je EU bila pustoš sa plemenima a SAD zemlja Indijanaca. Prvih tisuću godina od Krista Indija je bila glavni globalni igrač, dok je UK nije počela uništavati. Zatim Kina je u srednjem vijeku bila glavna ekonomska i vojna sila. Kasnije je zapad tj SAD i EU preuzela primat. Sada zapad pada na svim poljima, vrijeme je ponovo za Kinu i Indiju da se uzdignu. Nitko to ne može zaustaviti, to su normalne mijene u svijetu. Zapad bi to trebao prihvatiti sa manje bjesnila, da se ne zamjeri previše novim silama u uzletu. Mi ovdje moramo biti pametniji i biti dobri sa svima. Nešto kao Dubrovačka republika.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
13:17 26.10.2023.

Ovaj nešto filozofira a nezna ni razliku između Tajvana i Tajlanda.

DA
darko122
13:29 26.10.2023.

Neće dugo, kada shvate da ne postoji narod u cijeloj povijesti koji se sa ruskim utjecajem usrećio, samo milijuni grobova, laži i prevare.