Dan Grada

U Glinu dolaze Hladno pivo, Prljavo kazalište i Miroslav Škoro

Foto: Tadija Odić/VLM
U Glinu dolaze Hladno pivo, Prljavo kazalište i Miroslav Škoro
29.07.2013.
u 15:15
Besplatni koncerti odvijaju se na igrališti ŠRC Banovac od 04. do 06. kolovoza, a tih dana organizirana su i brojna druga događanja
Pogledaj originalni članak

Pop, rock i folklornim koncertima, športskim susretima i pučkim veselicama Glinjani će proslaviti Dan Grada koji se slavi 6. kolovoza, na dan oslobođenja mjesta u Oluji, ali će ujedno proslaviti i Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dan branitelja.

Uz svečanu sjednicu Gradskoga vijeća 6. kolovoza i 18. obljetnicu predaje neprijateljske vojske kod Spomen obilježja u Donjem Viduševcu, vrhunac proslave će biti besplatni koncerti Miroslava Škore, Hladnog piva i Prljavog kazališta. Na velikoj pozornici Športsko rekreacijskog centra Banovac u subotu, 03. kolovoza, zapjevat će Miroslav Škoro, u nedjelju 04. kolovoza publiku će zabavljati Hladno pivo, dok je zadnji dan trodnevne glavne fešte, ponedjeljak 05. kolovoza, rezerviran za Prljavo kazalište. Svi koncerti počinju u 21 sat. Tih dana prvo slobodno parkirno mjesto biti će oko Petrinje, pola u šali, a pola ozbiljno govore u Glini.

Protekle subote, nogometnim turnirom, proslavljeno je 100 godina postojanja ŠNK Banovac. Pobjednik turnira je sisačka Segesta koja je u finalu s minimalnih 1:O pobijedila slavljeničku momčad Banovca. Utakmica za treće mjesto između Mladosti iz Petrinje i Karlovca završene je 5:4 nakon izvođenja jedanaestaraca.
Glinski nogometni klub odigrat će još jednu slavljeničku utakmicu, u idući ponedjeljak u 18 sati s momčadi Zeline dok će veterani Banovca u subotu igrati s veteranima zagrebačkog Dinama.

Od 04. do 06. kolovoza na ŠRC Banovac bit će priređeni turniri u košarci, odbojci na pijesku, boćanju kao i tradicionalna nogometna utakmica “Debeli i mršavi”. Memorijalni ribolovni kup Darko Lisac održat će se na Bajeru. U Jelačićevom parku bit će postavljena Izložba tradicijskih i umjetničkih obrta, održan koncert kulturno umjetničkih društava, natjecanje u kuhanju paprikaša i Utrka na rolama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.