granatiranje

U Hami najmanje 40 mrtvih, UN bijesan zbog svakodnevnih borbi

Foto: '-'
U Hami najmanje 40 mrtvih, UN bijesan zbog svakodnevnih borbi
28.05.2012.
u 09:43
Pretjerana upotreba sile nad civilima izravno je kršenje međunarodnog prava i obveza sirijske vlade, naglašeno je iz Vijeća sigurnosti UN-a
Pogledaj originalni članak

Najmanje 41 osoba poginula je u bombardiranju Hame u nedjelju kada su sirijski tenkovi i pješadija otvorili vatru na nekoliko gradskih četvrti. Napad sirijske vojske odgovor je na niz napada pobunjenika na cestovne blokade i uporišta Assadovih snaga.

Prema neslužbenim informacijama među poginulima je i pet žena i osmero djece.

Pokolj u Siriji nastavio se samo dva dana nakon što je u Huli ubijeno više od 100 ljudi, javlja Reuters, a Vijeće sigurnosti UN-a osudilo je napad u kojemu je stradao i velik broj djece. Baš kao i jučer za masakr u Huli Assadove snage i pobunjenici krivnju su prebacivali jedni na druge.

Pretjerana upotreba sile nad civilima izravno je kršenje međunarodnog prava i obveza sirijske vlade donesenih rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a, naglašeno je u izjavi Vijeća sigurnosti.

Čak je i Rusija, koja je uz Kinu do sada stajala na strani Sirije, osudila "tragične događaje" i zatražila od UN-a procjenu stvarnog stanja i nasilja u toj zemlji. Ipak, zamjenik ruskog veleposlanika pri UN-u i dalje smatra da su okolnosti masakra u Huli "nejasne" te kako nije potpuno jasno da iza pokolja stoji Assadova vlada.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

OL
olovka
11:06 28.05.2012.

Jednostavno rijesiti stvari . Istjerati stoku iz UN ,sprijeciti ameriku da vlada jos jednom drzavom i naravno pobiti sve koji se bore protiv vlasti , i stvar rijesena . Zar to isto nebi radila amerika ili engleska da netko napadne njihove zgrade vlade?

Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:12 28.05.2012.

Fašistički režimi drže zajedno, naravno, znaju ako padne jedan past će i drugi. Assadov režim najviše potpomaže Iran, jer dobro znaju da ako padne Sirija značilo bi brski kraj i Mulokraciji.

PA
patria
10:36 28.05.2012.

Assadov fašistički režim će morati konačno pasti, u krvi nažalost, bez obzira na to tko će i kako poslije vladati Sirijom, ova sadašnja sramotna diktatorska vlast koja se održava represijom, mučenjima i ubijanjem usmjerenima protiv većine svoga vlastitoga naroda je anakronizam koji u današnjem svijetu koji ide u općem smjeru širenja sloboda ne može više dugo opstati. Narod će na kraju srušiti diktatora, a sramota i ljaga za ovo nepotrebno produžavanje krvoprolića i agonije će pasti na Rusiju i Kinu, tradicionalne podupiratelje užasnih vlastodržaca.