'poticanje na nasilje i mržnju'

'U ime obitelji' podnijela kaznenu prijavu protiv pravnice i aktivistice udruge CMS

Foto: Marko Prpić/Pixsell
'U ime obitelji' podnijela kaznenu prijavu protiv pravnice i aktivistice udruge CMS
13.06.2015.
u 08:36
Iz Udruge tvrde da Sandra Benčić "koristi medijski prostor zloupotrebljavajući slobodu govora i potiče na diskriminaciju protiv članova i podupiratelja udruge U ime obitelji.
Pogledaj originalni članak

Udruga U ime obitelji podnijela je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv Sandre Benčić, pravnice i aktivistice Udruge „Centra za mirovne studije“ zbog, kako navode, "javnog poticanja na nasilje i mržnju", a pučkoj pravobraniteljici podnesena je prijava protiv Benčić zbog "poticanja na diskriminaciju."

Iz Udruge tvrde da Sandra Benčić "koristi medijski prostor zloupotrebljavajući slobodu govora i potiče na diskriminaciju protiv članova i podupiratelja udruge U ime obitelji.

" Prema podnesenim prijavama, gospođa Benčić difamira udrugu U ime obitelji, a time i sve one koji je podupiru, tj. iznosi neutemeljene i iracionalne optužbe, laži, stereotipe i predrasude kako bi u očima javnosti opravdala odnosno racionalizirala mržnju prema U ime obitelji, njezinim članovima i podupirateljima. Javnim pozivima da se članovima ili podupirateljima U ime obitelji uskrati pravo javnog nastupa te brojnim neistinitim tvrdnjama poput one da U ime obitelji „zagovara oduzimanje prava jednoj skupini te da zagovara potpuno slobodno tržište i kapitalizam unutar kojeg radnička prava, jednakost na tržištu rada i prava žene nede značiti ništa“ gospođa Benčić sustavno se služi govorom mržnje. ", stoji u priopćenju udruge U Ime obitelji.

>>'USKOK želi financiranje društvenokorisnih događanja prezentirati kao kazneno djelo'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 60

BR
Branko102
09:02 13.06.2015.

U RH je puno sirotinje i gladne djece,a navedene udruge žive kao bubreg u loju kao pravi paraziti.Nadam se da ću dočekati dan kad će Pusića i Teršeličku ,Benčid i sličan kukolj odvesti sa lisicama na rukama u istražni zatvor pod optužbom veleizdaje .

BR
Branko102
09:00 13.06.2015.

U Rusiji su ograniči djelovanje udruga poput "Centar za mirovne studije" ,"Documenta","Građanska akcija" i sličan kukolj,okupljen u Platformi 112 kojeg je osnovao židovski milijarder Georg Soroš ,inače poznat i kao agent Rothschilda za specijalne operacije.To podrazumijeva podrivanje suverenih država i naroda te njihove kulture i tradicije,nametanjem njima stranih i neprirodnih NWO agendi, koje prijete golom opstanku samih tih naroda.Krajnji je cilj favoriziranja svih mogućih i izmišljenih manjina ,ne bi li se uništila nacionalna struktura i sve podvelo pod zajednički nazivnik.Ova subverzivne udruge podupiru i takozvanu multikulturalnost te su organizirane prema naseljavanju RH sa neautohtonim izbjeglicama sa drugih kontinenata i nama potpuno stranim kulturama i tradicijom koji se dokazano nisu nigdje u EU asimilirakli,osim što žive na teret proračuna navedenih država.Ukratko petokolonaši i veleizdajnici,koji za tuđi račun rade protiv interesa svih nas.

DU
Deleted user
08:58 13.06.2015.

Nakon odlaska ove nehrvatske vlade treba se temeljito obracunati (pravnim i zakonskim sredstvima) sa ovakvim pojedincima i masom udruga koji zive na hrvatskom proracunu a pljuju u tanjur iz koga jedu. Bravo za. "U ime obitelji".