ogradili se

'U ime obitelji': Naši volonteri ne vrijeđaju one koji ne daju potpis

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
'U ime obitelji': Naši volonteri ne vrijeđaju one koji ne daju potpis
18.05.2013.
u 11:35
"Nepoznate osobe i agresivno vrijeđaju građane koji nisu željele podržati zahtjev za raspisivanjem referenduma nazivajući ih pogrdnim nazivima za homoseksualnu osobu"
Pogledaj originalni članak

Inicijativa "U ime obitelji", koja ovih dana skuplja potpise za raspisivanje referenduma o definiciji braka kao zajednice muškarca i žene, ogradila se od osoba koje na njihovim volonterskim postajama vrijeđaju građane koji nisu željeli podržati referendum. Iz inicijative poručuju da nije riječ o njihovim volonterima.

"U više hrvatskih gradova – Rijeci, Zagrebu, Đakovu, Virovitici – uz mjesto gdje volonteri inicijative prikupljaju potpise za raspisivanje referenduma pristupaju nepoznate osobe i agresivno vrijeđaju građane koji nisu željele podržati zahtjev za raspisivanjem referenduma nazivajući ih pogrdnim nazivima za homoseksualnu osobu. Sustav pokušaja ometanja rada inicijative u svim je gradovima isti i ukazuje na njegovu jedinstvenu organizaciju. Građani se ovime izvješćuju da takve osobe nisu volonteri građanske inicijative i mole se da svaki takav incident prijave nadležnim institucijama ili na kontakte Građanske inicijative koja će prijave dalje proslijediti", stoji u priopćenju koje potpisuje Jelena Gazivoda, koja je u inicijativi zadužena za odnose s medijima.

Iz inicijative također pozivaju građane da ne reagiraju na provokacije LGBT-udruga koje su uz pojedina mjesta za prikupljanje potpisa "postavile svoje stolove te na nekim mjestima pjevanjem i vikanjem nastoje ometati izjašnjavanje građana o referendumu".

>> Sarnavka: Iza inicijative 'U ime obitelji' stoji netko jako moćan

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.