EPPO IMA PUNE RUKE POSLA

U Italiji uhićeno sedam osoba zbog porezne prevare u trgovini pića "teške" 18 milijuna eura

Foto: EPPO
U Italiji uhićeno sedam osoba zbog porezne prevare u trgovini pića "teške" 18 milijuna eura
04.06.2024.
u 09:06
U EPPO-u kažu da su među kompanijama koje su u Italiji istražuje zbog ove porezne prevare i neki poznati dobavljači pića, koje godišnje zarađuju milijune eura.
Pogledaj originalni članak

Sedam osoba uhićeno jeu Italiji jer ih Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) sumnjiči da su sudjelovali u organiziranju porezne prevare "teške" oko 18 milijuna eura, prilikom trgovine alkoholnim i bez-alkoholnim pićima. Financijska policija je po nalogu EPPO-a, osumnjičenicima zamrznula znatnu imovinu uključujući bankovne račune i nekretnine. Trojica uhićenika su pritvorena, dok je četvorici određen istražni zatvor u domu. Sumnja se da su sedmorica članovi kriminalne organizacije koja se bavila poreznim prevarama, ali i samo-pranjem novca. 

Na udaru istražitelja našla se kriminalna organizacija koja je djelovala iz Foggie, a bavila se trgovinom pićem. Sumnja se da su koristili razne prevarne sheme, kako bi izveli porezne prevare, a to je uključivalo i izdavanje lažnih faktura za nepostojeću robu i fiktivne transakcije između jednokratno osnovanih tvrtki, tzv. nestajućih trgovaca. Te tvrtke su bile osnovane u Italiji i Bugarskoj, a bile su osnivane isključivo u svrhu kako bi se izbjegao platiti porez. Prema prevarnoj shemi, činilo se kao da se cijeli posao odvija preko Bugarske, odnosno da se pića prodaju u Italiji nakon što se uvezena u Italiju. No u stvarnosti, cijeli se posao prodaje odvijao u Italiji, što je osumnjičenicima omogućilo da pića prodaju po umjetno niskim cijenama. Time su po stavu EPPO-o potkopavali svoju konkurenciju te nisu platili oko 18 milijuna eura PDV-a. U EPPO-u kažu da su među kompanijama koje su u Italiji istražuje zbog ove porezne prevare i neki poznati dobavljači pića, koje godišnje zarađuju milijune eura.

VEZANI ČLANCI

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.