LIDRANO Klenovnik je bio domaćin Međuopćinske smotre Lidrana

U ivanečkoj školi stasa nova generacija odličnih glumaca

21.01.2009.
u 17:32
Pogledaj originalni članak

Veliko je uzbuđenje vladalo u Osnovnoj školi grofa Janka Draškovića u Klenovniku, domaćinu Međuopćinske smotre Lidrana, koja je okupila gotovo sedamdeset malih pjesnika, recitatora, glumaca i novinara iz osnovnih škola u Ivancu, Lepoglavi, Maruševcu, Klenovniku, Bednji i Donjoj Voći. Dok su ih mentorice pred nastup bodrile i davale im posljednje upute, djeca su, uzdišući, ponovno prebirala stoput ponovljene stihove i pocupkujući nastojala svladati tremu.

Ne zaboravite tekst
Želim recitatorima da ne zaborave tekst i naučene riječi jer nemaju tu sreću da, poput mene, mogu čitati uvodnu riječ - našalio se ravnatelj škole domaćina Mijo Barišić, pozdravljajući goste i članove prosudbena povjerenstva.

Uime načelnika Klenovnika dr. Andrije Goluba, nazočne je pozdravio i smotru otvorio bivši ravnatelj škole Josip Polančec.

Sjajni Trojkaš
Povjerenstvo je nakon natjecateljskog dijela programa odlučilo da će boje ivanečkoga kraja na županijskoj smotri Lidrana u Petrijancu 11. veljače, u kategoriji pojedinačnih dramsko-scenskih nastupa, braniti Marin Bistrović, učenik drugog razreda Osnovne škole Lepoglava. Potpuno zasluženo, jer za svoj sjajni monolog Trojkaš, autorice Štefanije Dretar, dobio je gromki pljesak publike.

U kategoriji skupnih nastupa, na županijski Lidrano putuje skupina učenika Osnovne škole Ivanec s igrom Tuđe nećemo, svoje ne damo, pod vodstvom Nataše Roginek. Očito je da ta iskusna mentorica, pod čijim je vodstvom skupina ivanečkih učenika godinama osvajala zlata na državnim Lidranima, stvara novu generaciju odličnih mladih glumaca. Pokazala je to i njihova scenska igra, koja je po mnogočemu odskače od školskih klišeja.

Uz Ivančane, na županijski Lidrano plasirali su se i učenici Osnovne škole Maruševec dramskom igrom Ljubimci (voditeljica Nevenka Jurinjak) te skupina glumaca Osnovne škole Klenovnik s lutkarskom predstavom Vitez spašava kraljevnu Zlatnozrnu, koje vodi Dragica Konjević

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr