real nakon mourinha

U izolaciji s Carlom - Galacticosi na okupu

Foto: Reuters/PIXSELL
'Paris Saint-Germain's coach Carlo Ancelotti holds the French Championship trophy after a news conference at the Camp des Loges training center in Saint-Germain-en-Laye, near Paris, May 17, 2013. RE
Foto: Reuters/PIXSELL
'Real Madrid's coach Carlo Ancelotti (R) speaks with Kaka beside Cristiano Ronaldo (L) as they attend a training session at Valdebebas training grounds, outside Madrid July 15, 2013. REUTERS/Juan Med
Foto:
'modric2_nnn_spo_170713'
Foto:
'modric3_nnn_spo_170713'
22.07.2013.
u 17:40
Luka Modrić sletio je u Madrid u 18.35 sati, večer prije prvog treninga s novim trenerom Carlom Ancelottijem. Za razliku od prošle sezone kad je propustio dobar dio priprema, ovog će ljeta pripremljeniji dočekati
Pogledaj originalni članak

Avion španjolske Iberije uspeo se na visinu od 7500 metara, a jedan putnik u crvenoj majci zamišljeno je gledao oblake. U Zagrebu se gotovo neprimjetno ukrcao, a umjesto sjedala u poslovnoj klasi, odabrao je mjesto u stražnjem, jeftinijem dijelu aviona.

Iberia putnicima ne daje hranu, no nogometaša Real Madrida, najskupljeg sportskog kluba na svijetu, to i ne zanima previše.

Luka Modrić sletio je u Madrid u 18.35 sati, večer prije prvog treninga s novim trenerom Carlom Ancelottijem. Iako je slavni talijanski stručnjak zbog nesnosne vrućine najavio okupljanje u 8 ujutro, trening je ipak prebačen u popodnevni termin u 17.30.

Vratio se nasmijan i sretan

Dok je s ostalim putnicima čekao prtljagu, hrvatski reprezentativac zapričao se s upravo vjenčanim hrvatskim parom koji je u Španjolsku došao na medeni mjesec. Požalio se da im zavidi jer nema vremena razgledati Madrid preporučivši im samo posjet onome što najbolje poznaje – stadionu Santiago Bernabéu.

– Modrić je potpuno u nogometu, jasno je da ovdje nema vremena za druge stvari. Poručio je da će se nametnuti Ancelottiju i da dolazi spremniji nego je bio uoči prošle sezone – kaže Ivo Smoljo (31).

Španjolski putnici ostali su ugodno iznenađeni skromnošću i pristupačnošću Hrvata iskoristivši priliku za fotografiranje. Navijači u Madridu rijetko ili gotovo nikada nemaju priliku susresti se sa zvijezdama kraljevskog kluba, a kamoli još i razgovarati s njima.

– Modrić je bio nasmijan i dobro raspoložen, a s odmora u Hrvatskoj vratio se osunčan i u dobroj formi – kaže Ana Zrinski Smoljo (29).

To je potvrdio već iduće jutro kada je počelo liječničko testiranje uoči novi sezone. Luka je došao na red nakon Di Maríje, Lopeza i Khedire. Iako se u popodnevnim satima temperatura popela do 40 stupnjeva, brojni navijači i znatiželjnici uputili su se na sjeveroistok Madrida, u rubnu četvrt Valdebebas gdje se nalazi kamp Reala. Premda su zaustavljeni na svojevrsnom “graničnom prijelazu”, uz cestu su se nadali da bi netko od igrača mogao proći u skupom automobilu.

Kamp sa 56 soba, susjed Higuain

I prije su treninzi bili zatvoreni, a igrači izolirani, a od prošlog tjedna to je novi-stari dom Luke Modrića. Igrači, naime, dolaze prije 9 sati ujutro, a ondje ostaju sve do 19 sati. Doručkuju, treniraju, ručaju, spavaju, koriste prostorije za slobodno vrijeme, pa opet treniraju. Kamp ima 56 soba, a Modrić se nalazi na broju 19 jer taj broj nosi na dresu. Prvi mu je susjed napadač Higuaín u sobi 20, dok je soba s brojem 18 trenutačno prazna budući da je branič Albiol otišao u Napoli.

Do izoliranog kompleksa pješači se tridesetak minuta prašnjavim putom od stanice podzemne željeznice imena – “Campo de las Naciones“, odnosno Teren ili selo nacija.

U Realovu kampu talijanska nacija zamijenila je pak portugalsku. Trener Ancelotti za pomoćnika je doveo Francesca Maurija, za kondicijskog trenera njegovog oca Giovannija Maurija kojem će pak suradnik biti sam Ancelottijev sin Davide. Vratare će pripremati talijanski veteran William Vecchi. Tu su još i pomoćnici Paul Clement i Zinedine Zidane. Aitor Karanka, desna ruka Joséa Mourinha, kao i grupa portugalskih trenera već su pokupili stvari iz kluba.

Podijeljenu svlačionicu, na Mourinhove zagovornike i protivnike, Ancelotti nastoji ujediniti. Igračima je uoči prvog treninga poručio: “Vjerujte u mene jer ja ću vjerovati svima vama. Počinjemo od nule i moramo promijeniti čip.” Tada je počeo trening, a novinari su ga mogli pratiti s balkona prvih 30 minuta. Clement, koji je Ancelottiju bio desna ruka u Chelseaju i PSG-u, podijelio je igrače u dvije u skupine te ubrzo naznačio filozofiju novog Reala – igru s jednim dodirom lopte.

Igrači, formiravši trokut, u punom su trku iz prve primali i dodavali loptu. Luka Modrić nepogrešivo je odrađivao zadatak zadržavši dobro raspoloženje s aerodroma dan ranije. Smijao se i šalio s Moratom, mladim španjolskim reprezentativcem, s kojim je radio u grupi. Za to je vrijeme Zinedine Zidane, nekadašnji veznjak, pažnju posvećivao novim veznim igračima Illaramendiju (23) i Iscu (21). Uz njih dvojicu Real su još pojačali vezni Casemiro (21) i branič Carvajal (21).

S obzirom na to da je Ancelotti zadržao i ranije otpisanog Kaku, a da Özil pregovara o produljenju ugovora do 2019., pojačala se konkurencija na sredini terena. Tko će od osmorice veznjaka biti u prvom sastavu, pitanje je na koje Ancelotti još ne želi dati odgovor

Kada je Illarmendi došao u klub, predsjednik Florentino Pérez rekao je novinarima da on neće ugroziti Xabija Alonsa (31), idola madridske publike. Modrićeva je prednost pak što može igrati na više mjesta u veznom redu. Nekoliko navijača Reala poručilo je da u prvih jedanaest želi upravo Modrića i Alonsa.

Odmorio sam se i spreman sam

Ancelotti je u dosadašnjoj karijeri najviše koristio formaciju piramide, odnosno 4-3-2-1. U njoj bi trojica veznih bili Khedira, Alonso i na lijevoj strani Modrić. Ispred njih mogli bi igrati Özil i Ronaldo, a u špici Benzema ili Higuaín, ostane li u klubu. Isco i Di María konkurirali bi Özilu naprijed na desnoj strani, a Illaramendi i Casemiro Alonsu u sredini. Kaká, pak, Ronaldu.

Situacija će biti jasnija u nedjelju kada Real igra u Engleskoj prvu prijateljsku utakmicu protiv Bournemoutha. Najveći dio vremena provest će pak na američkoj turneji. Modrić, koji će ovaj put proći kompletne pripreme, uvjeren je u mjesto u prvih jedanaest. – Odmorio sam se i odlično se osjećam. Potpuno sam spreman – poručio je s madridskog aerodroma Barajas, a onda se zaputio u potpunu izolaciju Reala.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.