U jastucima i bočicama Coca-Cole prenosio dva kg heroina

23.03.2005.
u 18:01
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Policijskom je akcijom u utorak oko 5 sati na Autobusnom kolodvoru zaplijenjeno nešto manje od dva kilograma heroina u vrijednosti od oko 40.000 eura. Policija je otkrila vezu krijumčarenja droge autobusom koji vozi na relaciji Skoplje - Zagreb - Ljubljana.

Po dolasku sumnjiva autobusa na kolodvor, policajci su uočili muškarca kako uzima dvije plastične vrećice te se užurbano udaljava. Nakon što su ga zaustavili, policajci su primijetili da težina ne odgovara teretu koji mladić nosi te su s pomoću psa pronašli kod osumnjičenog muškarca veću količinu heroina.

Obradom je utvrđeno da je muškarac 31-godišnji makedonski državljanin albanske nacionalnosti s prebivalištem u Hrvatskoj te da je drogu prenosio upakiranu u dva plišana jastuka i tri bočice coca-cole od pola litre.

U svakom jastuku pronađeno je pola kilograma heroina zamotano u paket, dok je u svakoj boci bilo upakirano oko 300 grama heroina visoke čistoće.

Pretragom stana osumnjičenog pronađena su dva pištolja za koje nije imao dozvolu. Utvrđeno je i da se mladić prije mjesec dana nastanio u Zagrebu, da ima status stranca te da do sada nije kažnjavan. (ap)

Pogledajte na vecernji.hr