rast broja novih slučajeva

U jednom danu otkazano skoro 1200 letova u SAD-u, brojni piloti i članovi posade u izolaciji

Foto: JEENAH MOON/REUTERS
U jednom danu otkazano skoro 1200 letova u SAD-u, brojni piloti i članovi posade u izolaciji
27.12.2021.
u 07:21
Najpogođenije su zračne luke u Seattleu, Atlanti, Los Angelesu, Zračna luka Dallas-Fort Worth te Zračna luka JFK u New Yorku.
Pogledaj originalni članak

Američke zrakoplovne kompanije otkazale su gotovo 1200 letova u nedjelju jer je velik broj pilota i članova posade u izolaciji zbog covida-19. Komercijalne zrakoplovne kompanije otkazale su 1.171 let unutar, u ili iz SAD-a u nedjelju, pokazuju podaci stranice FlightAware.com, prenosi Reuters.

Treći je to dan zaredom s velikim brojem otkazanih letova u SAD-u. Za Božić je otkazano 997 letova, a za Badnjak gotovo 700.

Božićni praznici u SAD-u poklopili su se s rastom broja slučajeva zaraznije omikron varijante covida-19, na koju otpada tri četvrtine slučajeva u zemlji. Zbog omikrona, od kojega je manja šansa za hospitalizaciju nego kod prethodnih varijanti, broj slučajeva porastao je za 45 posto na prosječno 179 tisuća dnevno u SAD-u prema Reutersovom izračunu.

Uslijed većeg broja zaraženih, veći broj pilota i članova zrakoplovnih posada je u izolaciji, a otkazivanju letova doprinijeli su i loši vremenski uvjeti u nekim područjima.

Glasnogovornik Delte kazao je da "zimsko vrijeme u dijelovima SAD-a i varijanta omikron i dalje utječu" na raspored letova, dok je glasnogovornik Southwest Airlinesa kazao da su svi njihovi letovi otkazani zbog vremenskih uvjeta. United Airlines objavio je kako je morao otkazati stotinjak letova u nedjelju.

Najpogođenije su zračne luke u Seattleu, Atlanti, Los Angelesu, Zračna luka Dallas-Fort Worth te Zračna luka JFK u New Yorku.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
11:08 27.12.2021.

Što veći broj 'cijepljenih' to veći broj 'zaraženih'. I dalje nitko ništa ne kuži? Ili ne žele kužiti. Valjda ne žele priznati da su ispali budale.

DU
Deleted user
11:19 27.12.2021.

Osoblje zrakoplovnih kompanija je u samom vrhu po procijepljenosti , oni su među prvima primili tu experimentalnu tekućinu u svoje vene i gledaj što se događa . Vjerujmo znanstvenicima i struci hahahaaaa ..vjerujmo Đikiju i kompaniji koja priča priče već dvije god. ...neće moći lu.pe.ži .-....

V0
Vlaskoulicanec3.0
07:35 27.12.2021.

Pa predstavnici kompanija su rekli da je većina letova otkazana zbog vremenskih uvjeta a vi opet sa omikronom...