Šivana još 1995.

U Koloni sjećanja zastava duga 50 i široka četiri metra

Foto: Branimir Bradarić/VLM
U Koloni sjećanja zastava duga 50 i široka četiri metra
04.11.2011.
u 11:57
Zastava je do sada bila spremljena i čekala priliku kao što je 20. obljetnica Dana sjećanja na žrtvu Vukovara – kazao je Marić.
Pogledaj originalni članak

Vukovarac Jure Marić uručio je gradonačelniku Vukovara Željku Sabi veliku hrvatsku zastavu šivanu još 1995. godine.

– Zastava je duga 50 metara, s široka je četiri metra.

Šivana je u Zagrebu 1995. godine u vrijeme Oluje kada se mislilo da ćemo se u Vukovar vratiti vojno. Svih ovih godina ona je bila kod mene i čekala neki povod da je iskoristimo na najbolji mogući način – rekao je Marić.

Kaže da je prva slična hrvatska zastava, koja je šivana za Vukovar, završila u Jajcu, a da su dimenzije ove rađene prema visini Vodotornja, a razmišljalo se i da je tamo postave nakon povratka.

– Ona je zaista nešto posebno i impozantno. Samo je jednom do sada, u ovih 16 godina, bila u javnosti i to na odbojkaškoj utakmici Mladosti i Novog Sada. Sve ostalo vrijeme bila je spremljena i čekala jednu ovakvu priliku. Mislim da je 20. obljetnica Dana sjećanja na žrtvu Vukovara idealna prilika da se ona pokaže javnosti – dodao je Marić.

Vukovarski gradonačelnik najavio je da će zastava biti i dio obilježavanja Dana sjećanja te da će je Vukovarci moći vidjeti u Koloni sjećanja 18. studenoga.

– Dogovorili smo da će 18. studenoga vukovarske mažoretkinje nositi zastavu ispred Kolone sjećanja. Uključit će se u kolonu kod Vodotornja i nosit će je do Memorijalnog groblja – najavio je Sabo dodajući da će u budućnosti zastava biti korištena u sličnim prigodama.

– Prevelika je da bi se mogla postaviti na Vodotoranj jer bi je vjetar odmah iskidao. Stoga ćemo je čuvati i koristiti u Koloni sjećanja i za slične prigode – najavio je Sabo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

CH
chemica
12:34 04.11.2011.

Evo, imamo državu koja ima svoju zastavu, a tu je negdje i grb. Jupi. Sve ostalo je pokradeno.

Avatar Topgen
Topgen
12:38 04.11.2011.

Bravo za ovu ekipu !!

VI
vitezjfrancet
12:39 04.11.2011.

hahahah hemičarko, prozirna si da je jugoslovenska sa petokrakom zvezdom onda ne bi tako zborila, jelde