Srušen stari svjetski poredak

'U multipolarnom svijetu SAD više nije policajac, umjesto toga nastupio je kaos'

Foto: Reuters/PIXSELL
'U multipolarnom svijetu SAD više nije policajac, umjesto toga nastupio je kaos'
10.10.2023.
u 22:03
Dogodi li se napad Kine na Tajvan, i umiješa li se SAD izravno kao što je predsjednik Joe Biden najavio, to bi bio krajnji epilog nastajućeg svjetskog poretka

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 21

AN
angelstorm21
22:48 10.10.2023.

Antizapadna osovina rusija, kina, iran, koreja,...nažalost i kod nas ima previše leftardiranih poklonika diktature, zaostalih šugoslavaca. protivnika demokracije, slobode, protivnika države Hrvatske.

EX
EXCALIBUR
11:27 11.10.2023.

sad vidimo kako izgleda "multipolarni svijet" koji gura rusija - masovni ratovi i ubijanja, razaranja, teški zločini i kršenja ljudskih prava! ako mogu birati između "USA policajca" i ruskog "multipolarnog svijeta", odmah i uvijek sam za "USA policajca"!

SL
slavenZadravec
22:16 10.10.2023.

Vrlo složeno pitanje. Jedini pravi kriterij bi trebao biti: Priznavanje univerzalnih ljudskih prava. Tu se ne može računati na Kinu, Rusiju ... Jasno da i same SAD imaju određene manjkavosti kada se radi o npr klimatskim promjenama, a još više kod njihovih saveznika Saudijske, Izraela ... EU stoji najbolje ali njene vrijednosti nisu široko prihvaćene, a i u samoj EU imamo Trojanske konje.