TRAŽE POŠALJITELJA

U muzej stigla neobična pošiljka: Djelatnici u čudu gledali o čemu se radi

Foto: Wayne County Historical Museum
lutka
Foto: Wayne County Historical Museum
lutka
Foto: Wayne County Historical Museum
lutka
Foto: Wayne County Historical Museum
lutka
29.05.2023.
u 12:30
Djelatnici muzeja lutku su prozvali 'Richmond Rat Boy' iako su odmah otkrili kako 'štakor dječak' uopće nije nikakvo stvorenje već je riječ o izrađenoj lutki koja je napravljeno od gipsa, gline i armature
Pogledaj originalni članak

Djelatnici Povijesnog muzeja okruga Wayne u Richmondu u američkoj saveznoj državi Indiani iznenadili su se kada im je na vrata stigao paket kojeg nisu očekivali. Kada su otvorili drvenu kutiju u njoj su ugledali jezivu figuricu koja na prvu izgleda kao mumificiran hibrid čovjeka i štakora.  

Muzej je fotografije neobične figure objavio na Facebooku u nadi da će pronaći donatora jer osoba koja je poslala taj vrlo čudan predmet nije ostavila svoje podatke. No, uz jezivu lutku, stigla je i poruka u kojoj je pisalo kako je djelo pripadalo 'prijatelju njihova pradjeda koji je radio za jedan od cirkusa koji su posjećivali ovo područje prije stotinjak godina'. 

VEZANI ČLANAK: 

Djelatnici muzeja lutku su prozvali 'Richmond Rat Boy' iako su odmah otkrili kako 'štakor dječak' uopće nije nikakvo stvorenje već je riječ o izrađenoj lutki koja je napravljeno od gipsa, gline i armature. Tijelo 'zvijeri' ukrašeno je ne samo bojom već i životinjskim pandžama i dlakom kako bi figurica bila što realnija. 

Planirajući ga dodati svojoj kolekciji "čudnih stvari", muzej je izrazio nadu da bi donator mogao otkriti dodatne informacije o komadu ili da bi možda netko od javnosti mogao baciti više svjetla na jedinstvenu priču o lutki.

VIDEO Nakon 22 godine isušeno je Lokvarsko jezero: dno skriva ostatke potopljenog naselja

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.