Automobil-bomba

U napadu na policijsku postaju na jugoistoku Turske pet mrtvih i 39 ranjenih

Foto: Reuters/PIXSELL
policija
Foto: Reuters/PIXSELL
policija
14.01.2016.
u 11:11
Sve ubijene osobe su civili, javljaju vlasti Diyarbakira dodajući da su među ranjenima i policajci
Pogledaj originalni članak

Pet osoba je ubijeno, a 39 ranjeno u napadu autobombom na policijsku postaju koji je izvela Radnička stranka Kurdistana (PKK) na jugoistoku Turske, objavile su vlasti pokrajine Diyarbakir.

Dvije osobe ubijene su u eksploziji automobila-bombe u gradu Cinar, a još tri su smrtno stradale u urušavanju obližnje zgrade u noći sa srijede na četvrtak, priopćile su pokrajinske vlasti koje citiraju turski mediji, pripisujući napad PKK-u.

Snimke prikazuju uništeno pročelje stambene zgrade u kojoj su živjeli policajci i njihove obitelji, smještene uz policijsku postaju.

Sve ubijene osobe su civili, javljaju vlasti Diyarbakira dodajući da su među ranjenima i policajci.

Nakon što su izazvali eksploziju automobilom-bombom, pripadnici PKK-a nastavili su napad vatrenim oružjem, kažu dužnosnici.

Većinski kurdsku regiju Diyarbakir pogađa val nasilja nakon što je dvogodišnje primirje između vlade i PKK-a propalo u srpnju prošle godine. U sukobu kurdskih militanata i vladinih snaga više od 40.000 ljudi poginulo je u posljednjih 30 godina. 

>> Davutoglu: Sirijski bombaš ušao u Tursku kao izbjeglica

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Abcd....
Abcd....
12:19 14.01.2016.

Merkelica umjesto sto trosi novac na teroriste u vlastitoj drzavi mogla bi taj novac preusmjeriti u rusenje ISIL-ovca Erdogana i financirati ovakve stvari u Turskoj da dodje do gradjanskog rata. Jasno, u Grckoj postaviti brodove koji ce pucati bez upozorenja na kirurge, arhitekte, nuklearne fizicare i zubare koji pokusaju pobjeci.

Avatar superhik74
superhik74
16:05 14.01.2016.

Ukratko receno: Turska se raspada. Tko pod drugim jamu kopa sam u nju upada, je stara narodna. Smjena rezima u Turskoj je slijedeca stvar, a uskoro slijedi i drugo oko u glavi ISIL-a, Saudijska Arabija.

TO
Tom99
15:38 14.01.2016.

Neka se muslići svi pobiju da bude mir u svijetu.