VREMENSKA PROGNOZA

Kiša i vjetar rashladili Hrvatsku: Evo što nas čeka u ostatku tjedna

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Kiša i vjetar rashladili Hrvatsku: Evo što nas čeka u ostatku tjedna
12.05.2020.
u 18:52
Po kotlinama gorskih predjela ujutro ponegdje magla, a puhat će slab i umjeren jugozapadni i južni vjetar, dok se na sjevernom Jadranu očekuje i jako jugo, uz valovito more.
Pogledaj originalni članak

Vrijeme bi u ostatku tjedna trebalo biti toplije nego u utorak, a u većini Hrvatske očekuje se više sunčana vremena uz mjestimičnu kišu. Na Jadranu do petka i opet umjereno i jako jugo. 

Prema meterologu Zoranu Vakuli tlak i temperatura zraka sljedećih dana će opet ići gore dolje, a očekuje se i jugo.  Najavio je kako se mnogi zbog vremena neće osjećati najbolje, a kiša će biti povremeno. 

Srijeda: većinom suho i sunčano, te ponovno toplije, uz jačanje juga

- U srijedu će u istočnoj Hrvatskoj prevladavati sunčano i danju osjetno toplije nego u utorak. U Posavini ujutro može biti i kratkotrajne magle, a tijekom dana mjestimice umjerene naoblake. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Najviša poslijepodnevna temperatura oko 25 °C, a najniža jutarnja od 5 do 8 °C. Podjednaka jutarnja temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj, mjestimice uz maglu. Danju pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom te uglavnom suho, s najvišom temperaturom između 21 i 24 °C - prognozira Tomislav Kozarić, dipl. ing za HRT. 

Navodi da će na zapadu Hrvatske biti barem djelomice sunčano, uz povremeno više oblaka u Istri, na riječkom području te u dijelu Gorskog kotara može pasti malo kiše. Po kotlinama gorskih predjela ujutro ponegdje magla, a puhat će slab i umjeren jugozapadni i južni vjetar, dok se na sjevernom Jadranu očekuje i jako jugo, uz valovito more.

- U Dalmaciji sunčanije, vjetrovitije i toplije. Zapuhat će jako i vrlo jako jugo, pa će more biti valovito i jače valovito, osobito od sredine dana. Temperatura ujutro od 12 °C u unutrašnjosti do 18 °C na obali, a najviša dnevna između 22 i 26 °C. Podjednako razmjerno toplo bit će i na većinom sunčanom jugu Hrvatske, ali uz malo slabije jugo - dakle, umjereno, na otvorenom moru i jako. Najtoplije će danju biti u dolini Neretve i u Konavlima.

U nastavku tjedna na kopnu barem će biti djelomice sunčano i u četvrtak najtoplije - u Slavoniji, Baranji i Srijemu i do 29 °C, a u subotu će se temperatura sniziti. 

- Uz više oblaka lokalno može biti i kratkotrajnih pljuskova, u četvrtak i petak pogotovo u zapadnim krajevima, a u subotu u istočnim. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, koji će povremeno okrenuti na sjeverac. Na Jadranu uglavnom suho te barem djelomice sunčano, a u subotu oblačnije. Jugo će u četvrtak biti umjereno i jako, u petak slabije, a u subotu će na sjevernom Jadranu zapuhati bura. I dalje razmjerno toplo, osobito u četvrtak na jugu - prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar BettyFH85
BettyFH85
00:48 14.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​ub