PRIJEVREMENI IZBORI

U Netretiću izbori jer je načelnik umro, u Bibinjama samo jedan kandidat

Foto: ilustracija
U Netretiću izbori jer je načelnik umro, u Bibinjama samo jedan kandidat
15.06.2014.
u 11:38
U Slunju su prijevremeni izbori za gradonačelnika jer je Željko Rendulić podnio ostavku
Pogledaj originalni članak

Osim u Vukovaru, izbori su danas i u gradu Slunju te općinama Netretić, Sunja i Bibinje.  

U Slunju su prijevremeni izbori za gradonačelnika jer je nezavisni (bivši gradonačelnik) Željko Rendulić zadnjeg dana travnja podnio ostavku jer MORH više Slunju neće plaćati komunalnu naknadu za vojni poligon, zbog čega grad u proračunu godišnje gubi 4,5 milijuna kuna. Kandidati za novog gradonačelnika su njegov zamjenik Josip Gračan (kandidat Gripe birača Proljeće), zatim HDZ-ov Jure Katić, SDP-ov Damir Vuković i HSS-ovka Višnja Magdić.  Oko 5100 birača moći će glasati na 11 biračkih mjesta. Do 11 sati odaziv birača je 12,56 posto.

U Netretiću su izbori jer je HDZ-ov načelnik Ivica Gračan umro krajem travnja. Kandidati su HDZ-ov Marijan Skukanac, HSS-ov Marijan Peretić, koji je u koaliciji s HDZ-om, te HNS-ov Mijo Ljubenko. Odaziv do 11 sati je 11,50 posto.

U općini Sunja održavaju se prijevremeni lokalni izbori za članove Općinskog vijeća, načelnika općine i njegovog zamjenika. Izvanredni se izbori provode zbog neizglasavanja općinskog proračuna, nakon čega je Općinsko vijeće raspušteno, a načelnik i njegov zamjenik razriješeni dužnosti. Građani će se na izborima moći opredijeliti za jednu od šest ponuđenih lista po 15 kandidata za članove Općinskog vijeća. Liste su kandidirali HZ-HSP AS, HSP-HSS, HL, Kandidacijska lista grupe birača, SDSS, te SDP-HNS-UDU-HSU. Kandidati za načelnika općine odnosno njegovog zamjenika su Grga Dagičević i Josip Kozarić (HDZ), Dalibor Medved (SDP) i Ivan Karanović (HNS), Josip Radman i Karolina Žuna (Grupa birača), te Vitomor Šajnović i Ivan Vidović Mili (HSP). Više od 5300 birača na području općine Sunja, glasovat će na 22 biračka mjesta, koja će biti otvorena u vremenu od 7 do 19 sati. Odaziv do 11 sati je 11,30 posto.

U Bibinjama pokraj Zadra održavaju se prijevremeni izbori sa samo jednim kandidatom, HDZ-ovim Brunom Bugarijom. Izbori će se održati zbog odstupanja bivšeg načelnika Nina Šimunića nakon pravomoćne sudske presude radom za opće dobro. Šimunić, također iz HDZ-a, osuđen je zbog zlouporabe ovlasti oko putnih naloga. Odaziv do 11 sati je 2,39 posto.

>> Izbori za Vukovar: Sabo, Penava ili Crnogorac?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VE
verakruz
17:32 15.06.2014.

chemica - Trebala si ti biti protukandidat, vidim da si jako pametna i u svemu se trudiš biti najpametnija

CH
chemica
12:45 15.06.2014.

Farsa od demokracije. Jedan jedini kandidat za kojeg se može glasati! Koji li je "genije" ovo smislio...Bitno da se spiska novac na besmislene izbore, da besmisleniji ne mogu biti. Jedan kandidat pa ajmo na glasanje. Ajme perverzije...Samo da članovi biračkog odbora pokupe dnevnice?