pogrešna slova

U Novom Sadu smjenjuju direktora Kulturnog centra zbog latinice

Foto: Branimir Bradarić/VLM
U Novom Sadu smjenjuju direktora Kulturnog centra zbog latinice
04.10.2012.
u 13:22
Službena ploča s nazivom ustanove na latinici je, što je prema mišljenu UO, protivno Ustavu, Zakonu o službenoj upotrebi jezika i pisma, Statutu Grada Novog Sada...
Pogledaj originalni članak

Upravni odbor Kulturnog centra Novog Sada danas će smijeniti dosadašnjeg direktora Lasla Blaškovića, a razlog je što je na prostorijama Kulturnog centra u Katoličkoj porti službena ploča s nazivom ustanove na latiničnom pismu, što je prema mišljenu UO, protivno Ustavu, Zakonu o službenoj upotrebi jezika i pisma, Statutu Grada Novog Sada i Statutu same ustanove, javljaju mediji u Srbiji pozivajući se na lokalni Radio 021.

Uz ovo, direktoru zamjeraju što nije donio Pravilnik o fizičkom i tehničkom osiguranju i ne postoji Pravilnik o uredskom i arhivskom poslovanju.

Beogradski Blic doznaje da sjednica UO počinje u 15 sati, a prije razrješenja Blaškovića konstituirat će se novi Upravni odbor na čijem je čelu Davor Pereula iz ultranacionalističkog pokreta Dveri koji je sa Srpskom naprednom strankom političkim smicalicama, prijetnjama i ucjenama srušio legalno izabranu vlast u Novom Sadu pa se ova smjena može shvatiti kao početak "čišćenja" kadrova svrgnute vlasti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

UR
U-Ras
13:51 04.10.2012.

quo vadis, srbijo?

UG
ugljesa
14:04 04.10.2012.

Verovatno bi i u Zagrebu smenili direktora ako bi na ustanovu stavio tablu ispisanu ćiriličnim pismom. Štaviše siguran sam da bi tako bilo.

BL
blok70
13:39 04.10.2012.

koja glupost, latinica koja je koristi u Srbiji i u okolnim zemljama ima sva slova Vuka Karadzica tako da je ovo cist politicki obracun