ZAHUKTALI RADOVI Unatoč recesiji, Buzet se šminka

U novu javnu rasvjetu i obnovu stare Grad Buzet ulaže 1,3 milijuna kuna

02.03.2009.
u 17:27
Pogledaj originalni članak

BUZET - U 2009. Grad Buzet će u novu javnu rasvjetu uložiti 1,3 milijuna kuna, a osim što je pristupio Energetskoj povelji, projektu kojim se ispituje štednja u korištenju električne energije, pokrenuo je i projekt ispitivanja i ugradnje štedne javne rasvjete. Dio proračunskog novca bit će raspoređen i u obnovu dotrajale javne rasvjete u 19 sela Buzeštine, a u Starom Gradu, na Goričici i u Roču, obnovit će se i ormarići javne rasvjete na trafostanicama.

Do sredine travnja ove godine predviđena je i gradnja te obnova javne rasvjete na Trgu fontana, u Ulici II. Istarske brigade i na parkiralištu između sportske dvorane i osnovne škole Buzeta. Asfaltirat će se odvojak u naselju Franečići te parkiralište iza Doma zdravlja. Grad Buzet planira popraviti i oštećenja na kolniku u Ulici Augustina Vivode. Uskoro bi trebala početi i gradnja križanja ceste koja vodi iz zone Mala Huba na državnu cestu Buzet - Požane.

Obnova križišta Grad Buzet će stajati 1,2 milijuna kuna. Za uređenje društvenih domova izdvojeno je 700 tisuća kuna. Tim će se novcem popraviti i nastaviti uređivati devet objekata za društvene namjene. Na red je stigao i projekt gradnje boćališta u Roču, za što je izdvojeno 220 tisuća kuna. Boćalište će zasigurno radovati stanovnike tog dijela poluotoka jer su boće tradicija još njihovih nona i nonića. (A. P.)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr