poziv na oprez

U ovom hrvatskom gradu u 6 sati ujutro izmjereno je 30,4 stupnjeva

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Priča o poznatoj senjskoj buri
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Danas se očekuje vrhunac toplinskog vala u Hrvatskoj
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Danas se očekuje vrhunac toplinskog vala u Hrvatskoj
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Danas se očekuje vrhunac toplinskog vala u Hrvatskoj
22.07.2022.
u 09:54
Prema najavama DHMZ-a sutra će biti vrhunac toplinskog vala u Hrvatskoj, a temperature će ići i do 40 stupnjeva.
Pogledaj originalni članak

Dom zdravlja Senj pozvao je stanovnike i turiste na oprez zbog visoke temperature zraka koja je već u petak u šest sati ujutro premašila 30 stupnjeva Celzijevih, stavljajući taj grad u sam vrh najvrućih gradova u Hrvatskoj.

Zamjenica ravnatelja Mira Biondić Tomljanović rekla je Hini da su u posljednje vrijeme zabilježili slučaj sunčanice kod djeteta, slučajeve malaksalosti, kolapsa i povećan broj srčanih udara, ali ne i toplotni udar.

Biondić Tomljanović savjetuje građanima da ne izlaze na otvoreno bez prijeke potrebe, posebice u periodu od 11 do 17 sati jer  tako visoke temperature mogu izazvati malaksalost, ali i toplotni udar.

U Senju je prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda u petak u šest sati ujutro izmjereno 30,4 Celzijevih stupnjeva, što je bila najviša temperatura izmjerena u Hrvatskoj. 

Zamjenica ravnatelja senjskog Doma zdravlja izvijestila je da Senj bilježi porast broja oboljelih od koronavirusa te je pozvala stanovnike na oprez s obzirom na to da se tu bolest puno teže podnosi u okolnostima toplinskog vala.

Video: Nemate klimu? Evo kako možete rashladiti dom s nekoliko jednostavnih trikova

APOKALIPSA ILI SENZACIONALIZAM?

Paklene su vrućine, je li to normalno ili mediji šire histeriju? Oglasila se struka, neki kažu da im nedostaje riječi

Sa svih strana do nas dopiru prenaglašene informacije koje samo dodatno potenciraju ionako već nimalo ugodna raspoloženja. Na svakom se koraku spominju razni "alarmi" te izrazi: "sve gori", "užarilo se", "pakao", "sve je u crvenom", "ekstremno ovo, ekstremno ono"... I umjesto da se ljude smiruje, poziva na pribranost i trezvenost, dojam je da se čini upravo suprotno, pobuđuje strah, panika, pa čak i histerija

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.