Dužnović se odvikavao od droga

U policiji plakao da je slučajno opalio rafal...

07.05.2009.
u 23:15
Pogledaj originalni članak

Kazimir Dužnović (28) priveden je u četvrtak istražnoj sutkinji zagrebačkog Županijskog suda uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo policajca Ivana Grbavca, četiri pokušaja teškog ubojstva, razbojstvo, općeopasnu radnju i nedopušteno držanje oružja. Ako se sumnje za čak osam kaznenih djela, za koliko ga se tereti, dokažu na sudu, prijeti mu maksimalnih četrdeset godina zatvora.

Zatvoreno oko
U nazočnosti odvjetnika Veljka Topolovca, Dužnović se branio šutnjom. Istražna sutkinja odredila mu je zadržavanje u pritvoru od 24 sata zbog osobito teških okolnosti i opasnosti od ponavljanja djela, a u petak će na sud stići i zahtjev za provođenje istrage. Na sud je doveden sa zatvorenim okom, prema onome što je rekao odvjetniku, policija ga je udarala nakon što je uhićen na putu do Heinzelove.

Navodno mu je slomljen nos pa će ga u petak pregledati liječnik, pucali su mu pokraj glave, a poslije, kada je doveden u Heinzelovu, ponašanje policije, kako je sam rekao, bilo je korektno. Policija mu nije uskratila lijekove koje mu je propisao psihijatar kod kojeg je na vlastitu inicijativu išao na psihoterapiju, a, doznajemo, riječ je o apaurinima i lijeku subutex koji se propisuje za odvikavanje od droga.

Kao 23-godišnjak, u vrijeme kada je počinio pet razbojstva za koja je izdržavao zatvorsku kaznu, uz to što je pio, povremeno je šmrkao kokain, no tijekom suđenja zaključeno je da nije ovisnik! Premda u četvrtak pred istražnom sutkinjom nije izgovorio ništa osim da će šutjeti o onome što mu se stavlja na teret pa je saslušanje bilo gotovo doslovno u pet minuta, nakon što je uhićen Dužnović u policiji nije ostao hladan.

Roditelji otputovali
Kako smo doznali od osoba koje su bile u njegovoj neposrednoj blizini, Kazimir Dužnović je plakao i govorio da to nije htio učiniti.

Od drugog izvora doznajemo da je tijekom uhićenja osumnjičeni vikao “bio je to nesretan slučaj” jer je pogreškom opalio rafal...

Veljko Topolovec kao njegov odvjetnik potvrdio je kako mu je Dužnović rekao da mu je žao zbog smrti mladog policajca Ivana Grbavca.

- Još ne mogu vjerovati da je on to učinio - kaže njegov odvjetnik koji je vjerovao da Dužnović spada u onaj manji postotak osuđenika koji neće ponoviti kazneno djelo. Roditelji osumnjičenika, za koje upućeni govore da je riječ o finim ljudima, slomljeni sinovim činom, otputovali su u vikendicu na jedan otok, gdje će se moći sami u miru nositi sa svojom boli, daleko od neizgovorenih pitanja kako su odgojili sina.

Novi pretresi
No, policija se sprema i u pretres roditeljske vikendice. Odvjetnik Topolovec rezignirano će reći da je to nepotrebno iživljavanje nad već slomljenim roditeljima jer u vikendici neće naći ništa osim što će oni kao roditelji koji nisu ni za što krivi i kojima je već svijet srušen pretrpjeti još jedan šok.

Pogledajte na vecernji.hr