progutala ih bujica

U poplavama poginuli Ruža Sirotković i Franjo Šoltes. Njegovo tijelo još nije nađeno

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
U poplavama poginuli Ruža Sirotković i Franjo Šoltes. Njegovo tijelo još nije nađeno
20.05.2014.
u 21:43
Starica je bila prva na udaru vodene stihije u subotu, ali nije htjela iz kuća kad joj se sin evakuirao. Šoltesa je bujica odnijela kad se držao za ogradu svoje kuće
Pogledaj originalni članak

Prema još uvijek neslužbenim informacija došlo se do spoznaja o imenima osoba koje su stradale u poplavi u županjskoj Posavini.

Radi se o Franji Šoltesu, kojega je vodena stihija kada je probila nasip otkinula s ograde obiteljske kuće za koju se držao u pokušaju da se spasi, a čija tijelo još uvijek nije pronađeno.

HGSS-ovci su danas pronašli tijelo Ruže Sirotković, 86-godišnjakinje koja je potom i identificirana. Njihova kuća se nalazila u blizini mjesta gdje je probijen nasip tako da je bila prva na udaru bujice koja je nosila sve pred sobom.

Još u nedjelju za Večernji listi je njihova susjeda Janja Bilić, koja je bila smještena u prihvatnom centru u Otoku, rekla je da sumnja da je upravo baka Ruža jedna od stradalih osoba u Rajevom Selu.

– Radi se o staroj i bolesnoj ženi koja je ostala u kući. Kada je krenula bujica njen sin se nekako spasio ali ona je ostala zatvorena u kući. Bojim se da bi upravo ona mogla biti jedna od tih stradalih osoba u Rajevom Selu. Onaj tko to nije doživio ne zna o čemu se radi. Tu su sekunde odlučivale o životu ili smrti. Ta bujica je bila te snage da je nosila sve ispred sebe i svakoga koga je dohvatila imao je minimalne šanse da preživi, rekla je Janja Bilić. 

>>UŽIVO Diže se zečji nasip u Posavskim Podgajcima, u Gunji se udružili domaći i pljačkaši iz BiH

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

HE
hercegovačkiponos
08:43 21.05.2014.

Kako možete pisati da je poginuo, kada još nema tijela. Valjda je nestao! Jadan članak.