štite najranjivije

U Portugalu i dalje obavezne maske u javnom prijevozu

Foto: EXPA/PIXSELL
THEMENBILD, SCHUTZMASKEN
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: Neodgovorno odbačene zaštitne maske na ulicama grada
28.07.2022.
u 19:05
"Iako je stanje trenutno pod kontrolom, s velikim padom smrtnosti od covida-19, vlada je odlučila slijediti mišljenje stručnjaka", dodala je glasnogovornica vlade.
Pogledaj originalni članak

Portugal je odlučio zadržati obavezno nošenje maski u javnom prijevozu najmanje do kolovoza, kako bi od covida-19 zaštitio ranjivije skupine ljudi, priopćila je u četvrtak glasnogovornica vlade. 

Nošenje maski u javnom prijevozu, kao "najvažnija mjera koja je još uvijek na snazi", i "dalje će biti obavezno kako bi se zaštitilo najranjivije stanovništvo", rekla je Mariana Vieira da Silva.

"Iako je stanje trenutno pod kontrolom, s velikim padom smrtnosti od covida-19, vlada je odlučila slijediti mišljenje stručnjaka", dodala je.

Portugal je jedna od najprocjepljenijih zemalja protiv covida-19, a u svibnju je zabilježila veliki porast novooboljelih. U pozadini zaraze najčešće je bila podvarijanta omicrona BA.5.

Moguće je, rekla je Vieira da Silva, da će se pandemija na jesen ponovo razmahati te će se morati uvesti dodatne mjere.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
23:15 28.07.2022.

U Portugalu je cijepljeno 94,5 ljudi, a potpuno cijepljenih 86,4% u odnosu na ukupno stanovništvo. Imaju 10.135.361 stanovnika (prema svjetskoj stranici Worldometers), a sa današnjim danom je ukupno zaraženo 5.337.121 stanovnika. Ne znam da li je neka zemlja više procijepljena od njih. Samo ove godine su imali 5.625 umrlih. I hospitaliziranih imaju dosta. U siječnju ove godine su imali po 61, 62, 69 tisuća dnevno zaraženih. Za zamisliti se.