SLAVONSKI BROD

U program predškolskog odgoja uključuje se sve više romske djece

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Romi
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Romi
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Romi
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Romi
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Romi
25.04.2014.
u 17:09
Županijska komora u Slavonskom Brodu danas je bila domaćin edukacije za roditelje
Pogledaj originalni članak

U sklopu projekta “Gradimo zajednice-prijatelje djece” Mreža romskih udruga Hrvatske Slavonski Brod provodi aktivnosti pod nazivom “Prijatelj s prijateljima”. Program obuhvaća niz radionica za djecu, roditelje, odgajatelje i učitelje kojim se kroz likovne, dramske, glazbene, zdravstvene, sportske, jezične, prometne i radionice prirode i društva želi uključiti romsku djecu u sustav predškolskog odgoja te im kroz igru i druženje s djecom potaknuti interes za školovanje. Namjera programa je kvalitetno organiziranje predškolskog odgoja i uključivanje što većeg broja romske djece u integrira​ne​ vrtiće u Slavonskom Brodu.

Sve aktivnosti s djecom povjerene su timu educiranih i stručnih osoba. Kako bi se što više romske djece uključilo u programe predškolskog odgoja, Županijska komora u Slavonskom Brodu danas je bila domaćin edukacije za roditelje, a predavači UNICEF-a i Pučkog otvorenog učilišta "Korak po korak“ iz Zagreba roditeljima su predstavili programe namijenjene integraciji i socijalizaciji romske djece.

Današnjem programu edukacije roditelja prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave koji podupiru ovaj projekt, ali i sve druge kojim se nastoje osigurati što bolji uvjeti života za pripadnike romske nacionalne manjine.

​– Zadovoljni smo brojem zainteresiranih roditelja koji su odlučili doći i poslušati što se njihovoj djeci nudi. Lokalna zajednica pokazala nam je volju da se što više mališana uk​ljuči u predškolski odgoj. S obzirom na tešku socijalnu situaciju, roditelji neće moći voziti djecu do vrtića, no pokušat ćemo s predstavnicima Grada nekako riješiti i taj problem. Na području grada trenutačno je oko 300 predškolske djece koja bi se trebala uključiti u program. Brojna djeca već idu u osnovnu školu, a cilj nam je da ih što više školu i završi. Srednje obrazovanje iz godine u godinu se poboljšava i trenutačno tridesetak učenika Roma iz Slavonskog Broda pohađa srednju školu – kazao je Ibrahim Gušani,  predsjednik Mreže romskih udruga Slavonski Brod i predsjednik županijskog Vijeća romske nacionalne manjine.

>> Vođa Roma ljutito napustio prijam Ive Josipovića

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.