Karneval

U Rijeci počelo veliko zagrijavanje za ludo, peto godišnje doba

Foto: Željko Mršić/PIXSELL
U Rijeci počelo veliko zagrijavanje za ludo, peto godišnje doba
07.01.2014.
u 16:54
Ovogodišnji riječki karneval službeno počinje 17. siječnja, a veliko finale najavljeno je za 5. ožujka, dana održavanja završne Dječje i Međunarodne karnevalska povorka.
Pogledaj originalni članak

Vješanjem pusta "Obmanka" u Žejanama na Sveta tri kralja riječki je kraj ušao u ludo, karnevalsko doba koje će, na veselje mnogih, trajati više od dva mjeseca. Ovogodišnji riječki karneval službeno počinje 17. siječnja, a veliko finale najavljeno je za 5. ožujka, dana održavanja završne Dječje i Međunarodne karnevalska povorka.

Od 24. siječnja, kada se u Dvorani mladosti bira nova Kraljica karnevala i ključevi Grada predaju Meštru Toniju, u Rijeci počinju vrijediti neka druga pravila. Jedino je obaveza dobro se zabaviti, veseliti se i prepustiti se karnevalskom ludila. Osim u dobroj zabavi u Rijeci i okolici, mnogi će uživati i raznovrsnom programu, izložbama, kazališnim predstavama, koncertima, Noći muzeja i brojim prigodnim humanitarnim manifestacijama. Siječanj, veljača i ožujak bit će mjeseci za pamćenje, zato treba vjerovati onima koji poručuju "gasimo zimu, palimo peto godišnje doba!".

>>Predah od svakodnevnice: Na karneval za manje od 200 kuna

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.