Slobodna trgovina

U Srbiju prvi put ušla roba s oznakom Made in Kosovo

Foto: Reuters/Pixsell
U Srbiju prvi put ušla roba s oznakom Made in Kosovo
20.09.2011.
u 14:13
Srbija je prihvatila dokumentaciju Republike Kosova i robi s oznakom Made in Kosovo dopustila ulazak na srbijansko tržište
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD – Zamjenica kosovskog premijera i ministrica za trgovinu i industriju Mimoza Kusari-Ljilja nazvala je jučerašnji dan velikim danom za kosovsku ekonomiju jer je Srbija prihvatila dokumentaciju Republike Kosova i robi s oznakom Made in Kosovo dopustila ulazak na srbijansko tržište, javlja agencija Beta pozivajući se na prištinski dnevnik Koha Ditore.

– Prvi put nakon 44 mjeseca tri kamiona robe proizvedene na Kosovu prešla su preko regularnih carinskih prijelaza Kosovo – Srbija s regularnom dokumentacijom Republike Kosovo. Ovaj je korak od izuzetnog značaja za ekonomiju naše zemlje – rekla je ministrica Mimoza Kusari-Ljilja.

Kosovskim proizvodima s regularnom dokumentacijom Republike Kosovo dopušten je jučer prelazak preko graničnog prijelaza Bela Zemlja kod Kamenice i smiju se prodavati na srbijanskom tržištu, podsjeća Koha Ditore. Predstavnici srbijanskih vlasti objasnili su da će s teritorija Kosova u Srbiju moći ući svi kamioni s robom koji imaju dokumentaciju s pečatom koji su dogovorili Beograd i Priština, javlja Beta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 83

OB
-obrisani-
17:04 20.09.2011.

najbolje bi bilo da su štampali samo MADE IN ______________ pa ostalo upisuješ ručno kako se države mjenjaju

OB
-obrisani-
17:55 20.09.2011.

20.09.2011. u 17:47h XXXX2011 je napisao/la: \"A gdje se nalazi to takozvano Kosovo???????\" pa valjda u srbiji...

OB
-obrisani-
00:20 21.09.2011.

sigurno je duhom klonuo