Podrška domovini

U srijedu naši Ukrajinci prosvjeduju pred ruskom ambasadom

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Ukrajina, Harkov
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Ukrajina, Harkov
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Bruxelles,prosvjed,Ukrajina
03.03.2014.
u 22:43
Prosvjed organizira Ukrajinska zajednica u Hrvatskoj, čiji članovi dobivaju zabrinjavajuće informacije od prijatelja i obitelji u Ukrajini
Pogledaj originalni članak

U srijedu će u Zagrebu prosvjedovati Ukrajinci, okupit će se u 16.30 na Trgu bana Josipa Jelačića i krenuti prema ruskom veleposlanstvu u Bosanskoj ulici.

Prosvjed organizira Ukrajinska zajednica u Hrvatskoj, čiji članovi dobivaju zabrinjavajuće informacije od prijatelja i obitelji u Ukrajini.

– Oni su u brizi i plaču. Stvarno su zabrinuti i naravno da to nikome ne ide na ruku. Na Krimu žive Tatari, Rusi i Ukrajinci. Oni su svi zapravo dio ukrajinskog naroda – kažu zagrebački Ukrajinci.

>>Obama: Rusija je na krivoj strani povijesti! Merkel: Putin živi u nekom svom svijetu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

BL
Blizard
07:53 04.03.2014.

Nema govora o nekakvoj zaštiti Rusa u Krimu ,sada je potpuno jasno kakva je uloga Janukovica kao predsjednika bila ..! Postaviti možemo samo jedno pitanje ; Kako predsjednik Ukrajine Janukovic moze poručiti vladaru druge države Putinu .., pokrenite vojsku na ukrajinu !!! Ovaj to čini , Ukrajinci su znali tko je Janukovic i sto sprema Ukrajincima , otuda i demonstracije da se makne , nemilosrdno ih je ubijao po ulici , nadati se da će stići do Haga . Očito je da Rusi obnavljaju imperiju , potrebni su im robovi , sami sebi nisu dovoljni , imali su lagodniji život za vladavine SSSR-a , vjerojatno poželili da se vrate na staro kada su uvelike za njih drncili drugi .., pred nama je ...!

AS
asi2013
07:43 04.03.2014.

Čitam gornje komentare i zgražam se. Ovi gore, nisu sigurno željeli ni samostalnu Hrvatsku. Scenarij bivšeg KGB-ovca Putina je komunistički. To je na TV radio i Mesićev prijatelj Cvrtila. Reći im da su nacionalisti i fašisti, i to u vlastitoj državi, a ovi koji je napadaju krase se oreolom antifašizma. Scenarij je sa Hrvatsko bio sličan, pa i sada se donekle ponavlja. Slovenija u EU, prema nama nedodirljiva i radi nam na svakom koraku packe. Kacin, Zmago. Erjuvec. bože saćuvaj. Rupel, hoda sa Šeparovićem okolo da traže skupa podršku. On iza leđa govori domaćinima: Ne priznajte Hrvatsku! A mi se ljubimo tri puta sa Vojvodama, a oni traže zabranu praznika Oluje i td. Ukrajina je priznata zemlja. Staljin ih je poubijao na milijune i tamo doveo Ruse. Mnogi Ukrajinci govore sam ruski jezik, I još toga koliko hoćeš. I ovi se usude ovako pisati. To se može samo u Hrvatskoj!Ne mogu se ni stidjeti, jer su zagriženi!

ZN
ZnatiZeljna
08:16 04.03.2014.

Janukovic je izigrao volju svog naroda potpisavsi sporazum s Rusima. Nismo dugo cekali na odgovor Zapada. Janukovic je van igre, klasicno je njegov polozaj zauzeo predsjednik parlamenta. Imenovana je tehnicka vlada. Izbori ce biti za tri mjeseca. Putin je izigran i ima premalo vremena da ubaci svog igraca pa eto ide malo mahati oruzjem braci s poteskocama u razvoju kako isti dozivljava Ukrajinu i inatiti se ko razmazeno deriste. Nitko nema pravo oskvrnuti teritorijalni integritet nijedne drzave bez obzira na etnicki sastav iste. Pustite ukrajinske drzavljane da sami kroje svoju sudbinu. A Krim je ukrajinski teritorij temeljem pravnog naslova darovanja a ne ruski bez obzira sto Rusi cine vecinu a dobro znamo kako su je stvorili.