vir s pet zvjezdica

U svjetionik uloženo 2,5 milijuna kuna, tjedni najam 2500 eura

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
svjetionik lanterna (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
svjetionik lanterna (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
svjetionik lanterna (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
svjetionik lanterna (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
svjetionik lanterna (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
svjetionik lanterna (1)
14.07.2012.
u 12:43
Ovo je početak jedne nove priče i znak da se Vir ne razvija stihijski nego planski, kaže načelnik Vira Kristijan Kapović
Pogledaj originalni članak

Četiri mjeseca od početka obnove, u petak navečer na jugozapadnom dijelu otoka Vira otvoren je svjetionik Lanterna, prvi rezidencijalni objekt s pet zvjezdica na tom otoku.

- Ovo je početak jedne nove priče i znak da se Vir ne razvija stihijski nego planski. Ne bježimo od činjenice da smo u protekla dva desetljeća postali sinonim za divlju gradnju, ali tome je sada došao kraj, a Lanterna i simbolički znači početak nove ere, rekao je načelnik Vira Kristijan Kapović.

U obnovu austro-ugarskog svjetionika starog 131 godinu, spomenika nulte kategorije, koji je u desetogodišnji najam Općina Vir uzela od Plovputa, uloženo je 2,5 milijuna kuna, a tjedni najam u apartmanu za osam osoba stoji oko 2500 eura. Svjetionik je bukiran za srpanj i kolovoz, a rezervacije stižu i za rujan i listopad.

-Uz potporu velikih touroperatora specijaliziranih za ovakve objekte, u planu je da Lanterna radi između 150 i 200 dana godišnje, što u prihodima znači zaradu od oko 70.000 eura, ističe Zdenko Mičić, direktor tvrtke Vir turizam, koja je uz općinu nositelj masterplana razvoja otoka Vira.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

ĆA
ćaćaća
13:51 14.07.2012.

fotelje kao i zavjese prate boju televizora :)))

PR
pRPA
14:34 14.07.2012.

to su bajke za djecu,,, koja budala će platiti najam od 2500€ da bi se vozila 7km makadamskom cestom kroz vir, asfalt 0, gomila podivljalih vikendaša, bez reda, ikakvog zakona..nema pandurije,, nema ničega, autokratija kapoovića :P on i njegov mičeli, našli josh jedan način za prati šolde... ovo je ka koštalo 2,5milje kuna?!?! koliko je stavio u džep... taj ima džep bez dna... a nije šupalj :P a pola milje eura je uložio kao u marketinšku promidžbu---- moš mislit... napravio rezidenciju za sebe i svoju fufu, jer mu kafići u mjestu buče do 3h...tako da ima brlog..

Avatar Topgen
Topgen
13:39 14.07.2012.

Kozne fotelje na svjetioniku ?! Bravo arhitekta !