Nakon inauguracije poduzet će se sve da Barack Obama dobije odijelo iz Borca

U Travniku sašiveno odijelo za Obamu

11.01.2009.
u 23:01
Pogledaj originalni članak

Kada se na američkoj političkoj sceni pojavio Barack Obama, čovjek koji simbolizira nove nade, ideje i promjene, u tisućama kilometara udaljenoj Bosni, u travničkoj tvornici tekstila Borac, također se rodila nova ideja koja je za njih značila upravo ono što Obama znači za Ameriku - promjene.

Pozitivno i novo
Ta ideja da se nova kolekcija odijela nazove po tadašnjem predsjedničkom kandidatu, a sadašnjem predsjedniku SAD-a, obišla je svijet i u kratko vrijeme postala je pravi hit. Svi domaći i svjetski mediji su pisali o timu iz Travnika koji je upravo u Obami vidio nešto pozitivno i novo. Zbog velike pozornosti, iz travničkog Borca uputili su zahtjev Veleposlanstvu SAD-a u BiH da im se omogući da Obami, u njihovo ime, ali i u ime Travnika i cijele BiH, uruče nekoliko odijela.

- Američko Veleposlanstvo u BiH primilo je zahtjev, ali dok Barack Obama ne preuzme dužnost, Veleposlanstvo nije u prilici poduzeti bilo kakve aktivnosti vezane uz taj zahtjev, kazali su nam iz Press službe Veleposlanstva, dodajući da će aktivnosti poduzimati tek kada Obama preuzme dužnosti kao predsjednik SAD-a.

I dok se čeka inauguracija 44. američkog predsjednika, odijela “Obama” sve se više prodaju u BiH i Hrvatskoj. Istodobno, i Amerika, i Europa i Afrika žele suradnju s ekipom travničkog Borca koji je pokazao da je dosljedan imenu svoje tvornice.

- Ne zovemo se mi bez razloga Borac, kroz smijeh nam kaže Ahmet Ćurić, izvršni direktor za razvoj proizvoda i istraživanje tržišta travničkog Borca. - Nismo se nadali da će odijelo izazvati ovoliku pozornost, ali što se nas tiče, mi smo već uspjeli. Nadamo se da će odijelo “Obama” ipak doći u ruke Baracku Obami, što bi nam bila velika čast.

Uostalom, nismo dobili negativan odgovor, i to je za mene dovoljno, kaže Ćurić ističući kako je njihovo odijelo baš za ljude poput njega. Moderne i optimistične! Odijelo “Obama” iznosi svega 200 eura i sašiveno je po najnovijem dizajnu. Također, nije široko kao dosadašnja odijela. Uže je, ima užu kragnu, kraće je te ima posve nov položaj džepova, a uz to ističe eleganciju i naglašava mušku figuru. Napravljeno je od više materijala i ne gužva se.

Bh političari
- Dosta političara iz BiH nosi odijelo “Obama”, a da to i ne znaju. Imamo narudžbi iz cijele BiH, a najviše su to ljudi srednjih godina, kaže Ćurić dodavši kako je Borac tvrtka koja se polako uzdiže iz pepela. Sudeći prema odijelu “Obama”, iz njihove nove kolekcije taj je pepeo “otpuhnuo” ni manje ni više nego prvi afroamerički predsjednik SAD-a.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr