slovenija

U tučnjavi dviju grupa izbjeglica 
u Brežicama nekoliko ozlijeđenih

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
U tučnjavi dviju grupa izbjeglica 
u Brežicama nekoliko ozlijeđenih
25.10.2015.
u 07:00
Slovenska policija i dalje upozorava da ih Hrvatska ne obavještava o dolasku izbjeglica pa neke skupine zatječu u poljima, kad su već prešli hrvatsko-slovensku granicu.
Pogledaj originalni članak

U prihvatnom centru Brežice jučer oko 11 sati došlo je do tučnjave među izbjeglicama. Sukobile su se dvije skupine, a prema informacijama iz Policijske uprave Novo Mesto, nekoliko je lakše ozlijeđenih.

Red je uspostavila interventna policija koristeći nadražljivi sprej. Slovenska policija i dalje upozorava da ih Hrvatska ne obavještava o dolasku izbjeglica pa neke skupine zatječu u poljima, kad su već prešli hrvatsko-slovensku granicu.

Policiji pomaže i vojska. U prihvatnim centrima i smještajnim kampovima te na granici jučer je bilo raspoređeno oko 700 vojnika, a tijekom proteklog tjedna angažirano ih je ukupno oko 2000. U Dobovi se uređuje novi centar za izbjeglice, javljaju slovenski mediji.

>> Novi njemački plan: Merkel izbjeglice namjerava izravno prebacivati u EU

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

OK
okus
07:59 25.10.2015.

Ovim egzodusom upravljaju isključivo " izbjeglice". Nitko osim Mađarske ne upravlja tom katastrofom. Ako im nije brzo sve servirano- prijevoz- prije svega jednostavno zapale kamp. Ako moraju pričekati na granici skaču u rijeku ili jednostavno naprave stampedo i probiju ogradu. Svi do jednog su izvjezbani i racunaju s ljudskim pravima. Jasno samo za sebe. Tone smeca i fekalija ostavljaju za sobom... Porin u Zg su devastirali. U Cemehovcu su premlatili konobaricu jer nije bila obucena po serijatskoj modi. U Njemackoj vec marsiraju trazeci prava. Ima li u toj EU netko normalan? Zelim da se Hr ogradi o pristupi Visegradskoj skupini. Ne zelim mijenjati svoj stil zivota na svome. Nitko njih ne mlati zbog njihove mode pa ne zelim ni ja batine na svom od njih. Bacaju hranu. Bacaju odjecu ne zelim ih vidjeti tu.

BE
berija
07:37 25.10.2015.

Nemoguće! To su sve miroljubivi neurokirurzi, sociolozi i inženjeri, radno perspektivni intelektualci.

EU
eurobanana
07:51 25.10.2015.

U Njemackoj svi moji susjedi zele glasovati za neonazisticku stranku ,,,ne da mrze strance ,,,nego im je prokipjelo da su u zemlju pustili divljake i teroriste...vidjet cemo na izborima u Njemackoj razvoj dogadjaja...toliko da narod podrzava Mercel koliko pisu mediji