'UTRKAMA MIJENJAMO DIJABETES'

U utrci Cro Race sudjeluje i prvi profesionalni tim biciklista oboljelih od dijabetesa

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Brela: Treća etapa biciklističke utrke Cro Race
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Brela: Treća etapa biciklističke utrke Cro Race
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Start treće etape biciklističke utrke CRO Race od Primoštena do Makarske
30.09.2021.
u 23:20
Finalna utrka s proglašenjem pobjednika održat će se 3. listopada u Zagrebu
Pogledaj originalni članak

CRO RACE,  biciklistička utrka koja se održava od 2015. godine i obuhvaća više od 1000 kilometara kroz Hrvatsku, održava se do 3. listopada u šest etapa i s podrškom velikog broja gradova od Osijeka, Varaždina, Primoštena, Makarske, Zadra, Crikvenice, Samobora, Zagreba do mnogih drugih manjih mjesta. Finalna utrka s proglašenjem pobjednika održat će se 3. listopada u Zagrebu.

Voze je najbolji svjetski biciklisti i timovi jer je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke organizacije (UCI) i rang kvalifikacije 2.1.

Tim Novo Nordisk globalna je sportska ekipa biciklista koju predvodi prvi profesionalni tim biciklista na svijetu oboljelih od dijabetesa, a natječe se u sklopu globalne inicijative Mijenjamo dijabetes posvećene poboljšanju životnih uvjeta 463 milijuna osoba koje žive s dijabetesom i za one kod kojih postoji rizik za razvoj dijabetesa.

Tim Novo Nordisk već peti put sudjeluje na CRO RACE biciklističkoj utrci u Hrvatskoj. Zahvaljujući otkriću inzulina prije 100 godina, danas mogu upravljati svojim dijabetesom i ostvarivati  samo vrhunske rezultate na najvišoj sportskoj razini. Njihova popularnost kako u dijabetičkoj zajednici tako i u profesionalnom biciklizmu potvrđuje se najvećom zajednicom pratitelja na društvenim mrežama i komunikacijom s više od 8,5 milijuna pratitelja na svim važnijim platformama.

Inicijativom Mijenjamo dijabetes želi se osnažiti osobe s dijabetesom, kojih je oko 310.000 u Hrvatskoj, te im pokazati što je moguće postići. Ujedno se želi senzibilizirati javnost na projekciju da oko 225.000 osoba ne zna da ima dijabetes.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.