pozitivan pomak

U vinkovačkom rodilištu prošle godine rođene 44 bebe više u odnosu na 2020. godinu

Foto: Grad Vinkovci
Ivan Bosančić primio dr. Zvonimira Juzbašića i Gordanu Kucljak
Foto: Grad Vinkovci
Ivan Bosančić primio dr. Zvonimira Juzbašića i Gordanu Kucljak
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Ivan Bosančić
19.01.2022.
u 13:35
Ovdje govorimo o jednom razredu više u Vinkovcima i bilo bi dobro kada bi se taj trend i nastavio – rekao je Bosančić
Pogledaj originalni članak

U svjetlu niza crnih demografskih vijesti, koje su uslijedile poslije objave prvih rezultata popisa stanovništva, iz grada Vinkovaca su izvijestili kako je tijekom 2021. godine u vinkovačkom rodilištu rođeno 735 beba što je za 44 bebe više nego u 2020. godini. U isto vrijeme bilježi se i rast broja rođenih beba s područja Vinkovaca pa je tako u 2020. godini rođeno 218 beba dok je u 2021. godini rođeno 237 malih Vinkovčana i Vinkovčanki, što je gotovo jedno cijelo razredno odjeljenje više.

Tim povodom gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić primio je voditelja Odjela za ginekologiju i opstetriciju u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci dr. Zvonimira Juzbašića i predsjednicu Udruge za informiranje i podršku budućim majkama Agape Vinkovci, ujedno i primalju u vinkovačkoj bolnici, Gordanu Kucljak.

- Više od 40 beba ukupno u našoj bolnici u odnosu na godinu ranije te 19 više ako gledamo samo Vinkovce, govori nam da smo na dobrom putu, ali i da moramo još raditi kako bi te brojke i povećali. Ovdje govorimo o jednom razredu više u Vinkovcima i bilo bi dobro kada bi se taj trend i nastavio. To nastojimo postići kroz naše programe potpore roditeljima koji obuhvaćaju period od samog rođenja djeteta, vrtićke dobi, osnovne i srednje škole, pa do potpora studentima – rekao je Bosančić.

Napomenuo je i kako se na razne druge načine, kroz projekte izgradnje i obnove škola, vrtića i dječjih igrališta, nastoji osigurati što kvalitetnije uvjete djeci i roditeljima, ali i svima onima čiji je posao briga o djeci.

- Ovo je svakako pozitivan pomak nakon što smo godinama unazad imali negativan trend. Kada bi svake naredne godine imali ovakav porast to bi bilo jako dobro. Moram zahvaliti i lokalnoj samoupravi, Gradu i Županiji, što nam kroz nabavku opreme pomažu kako bi imali što bolje uvjete za rad – rekao je ovom prilikom dr. Juzbašić.

Gordana Kucljak poručila je kako su se primalje prilagodile situaciji koja je svima u posljednje dvije godine otežala život te im je rad u takvim okolnostima postao svakodnevica.

- Osim iz naše županije, dolaze nam rodilje i iz Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije. Razlog tomu je činjenica kako je naša bolnica dozvoljavala pratnju prilikom poroda tijekom cijele pandemije, zbog čega su se mnogi roditelji odlučili na porod kod nas – kazala je Kucljak.

Podsjetila je i kako Udruga Agape djeluje već četvrtu godinu i okuplja sve veći broj budućih majki koje na jednom mjestu imaju priliku dobiti odgovore na sva pitanja o trudnoći, porodu, dojenju kao i o samom majčinstvu.

VIDEO Prvi rezultati popisa: RH ima 3,888.529 stanovnika, to je čak 396.360 manje od 2011.!

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.