za do 150 korisnika

U Vinkovcima otvorena pučka kuhinja

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
pučka kuhinja,Vinkovci
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
pučka kuhinja,Vinkovci
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
pučka kuhinja,Vinkovci
23.12.2014.
u 08:17
Podijeljene su mi emocije pri otvaranju pučke kuhinje, rekao je gradonačelnik Mladen Karlić
Pogledaj originalni članak

U Vinkovcima, u novoobnovljenom i proširenom skladištu Caritasa Vinkovačkog dekanata otvorena je pučka kuhinja koja će dnevno izdavati 250 obroka siromašnima iz Vinkovaca, ali dio će odlaziti i u Vukovar.

Mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup je blagoslovio i otvorio vinkovačku Pučku kuhinju i naglasio kako je Caritas humano lice Isusa Krista.

- Krajem prošle godine smo planirali otvaranje pučke kuhinje u Slavonskom Brodu i Vinkovcima, ali planove je poremetila poplava u županjskoj Posavini gdje je Biskupija pomogla s pet milijuna kuna. Kuhinja u Slavonskom Brodu je vrijedna 2,8 milijuna, a ova u Vinkovcima preko 3,5 milijuna kuna. Hrvatski Caritas je puno pomogao jer je do sada dao više od 7 milijuna kako bi realizirali ove projekte. Bili bi radosniji da smo ovaj novac uložili u poduzetništvo i otvaranje novih radnih mjesta. Nadamo se da će uskoro prestati potreba za pučkim kuhinjama - rekao je mons Đuro Hranić, a vlč. Ivica Rebić, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije je dodao kako će u kuhinji biti zaposlene četiri osobe.

- Očekujemo da će ovdje hranu svakog dana dobiti 130 do 150 korisnika koje odredi Centar za socijalnu skrb i Grad Vinkovci, a i Caritas ima svoj popis osoba u potrebi. Predviđeno je da korisnici dolaze ovdje blagovati ili ponijeti obrok svojoj kući, a onima koji ne mogu doći, dostavljač će ga dovesti - rekao je velečasni Rebić. Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić je rekao kako prije nekoliko godina nije mislio da će Vinkovcima, gradu u rodnoj Slavoniji, biti potrebna pučka kuhinja.

- Podijeljene su mi emocije pri otvaranju pučke kuhinje jer sretni smo što je grad dobio ovako lijep objekt vrijedan 3,5 milijuna kuna koji će zaposliti četvero djelatnika, ali i tužni što su ovakve teške prilike da se ovakvi objekti moraju otvarati - rekao je Karlić.

>>Bivši beskućnik i đaci darovali kolače ljudima u pučkoj kuhinji

>>Adaptacijom Caritasova skladišta dobit će se prva pučka kuhinja

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DR
dragica949
09:56 23.12.2014.

Vekuki uspjeh u Vinkovcima,srcu nekad,bogate i plodne Slavonije otvorena je pućka kuhinja.Stvarno uspjeh ove i svih dosadašnjih vlada od devedesetih na ovamo.Uzeti u ruke toljage u raspaliti i lijevo i desno,očistiti zemlju od lopova,parazita,krvopija....

FU
futureboy31
14:02 27.12.2014.

e moj Karliću je.e se tebi za Vinkovčane i kako su Vinkovci propali grad i mladi sve više odlaze..Pa probudi se sad dolazi 2015 godina napravi da se Vinkovci više pokrenu.. a ne pričati da ti idu suze. Radi čovječe