sastaje se i parlamentarna većina

U Vladi izvanredni sastanak oko ruske invazije na Ukrajinu. Plenković razgovarao s hrvatskim veleposlanicima

Foto: Reuters/PIXSELL
Oštećena zgrada u vojnoj bazi u ukrajinskom gradu Brovaryju
Foto: Reuters/PIXSELL
Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
Ukrajina
24.02.2022.
u 11:05
Premijer je pozvao Rusiju da odmah prekine s vojnim akcijama koje ugrožavaju nevine ljude
Pogledaj originalni članak

U Vladi od jutros traje izvanredni sastanak oko ruske invazije na Ukrajinu, a u 11 sati sastaje se i parlamentarna većina. Redovita sjednica Vlade održava se u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a prije toga ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izvijestit će javnost o sastancima s ukrajinskim i ruskim veleposlanikom i stanjem s hrvatskim državljanima. Premijer će o ruskoj agresiji govoriti u uvodnom dijelu sjednice Vlade, a popodne putuje u Bruxelles, gdje je za 20 sati planiran izvanredan sastanak Europskog vijeća.

Hrvatska će podržati paket sankcija Europske unije prema Rusiji te je spremna humanitarno i tehnički podržati Ukrajinu, napisao je premijer Andrej Plenković na Twitteru.

Premijer je pozvao Rusiju da odmah prekine s vojnim akcijama koje ugrožavaju nevine ljude. Tijekom jutra primio je u  Banskim dvorima ukrajinskog veleposlanika Vasilija Kriliča i ponovio da hrvatska Vlada najoštrije osuđuje rusku invaziju i agresiju na Ukrajinu, koja je izravan napad na demokraciju, međunarodno pravo i suverenitet te države. U objavi je označio ukrajinskog veleposlanika, predsjednika Zelenskog i premijera Denisa Šmihala.

Također, Plenković je razgovarao s hrvatskim veleposlanicima u Ukrajini, Rusiji, pri EU, NATO-u i UN-u.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman sastaje se s ruskim veleposlanikom u Hrvatskoj Andrejem Nesterenkom. MVEP je prije toga na Twitteru objavio da prati stanje u Ukrajini te razmjenjuje informacije s drugim državama te da je hrvatsko veleposlanstvo u Ukrajini u kontaktu s hrvatskim državljanima te stoji na raspolaganju za svu konzularnu i drugu pomoć u sklopu svoje nadležnosti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar madcap
madcap
11:30 24.02.2022.

Ovo je sve kriv DORH. Plenković je taman s Putinom i Zelenskim sređivao stanje, a onda su mu izvršili diverziju iz DORHa uhapsivši ministra. Inače bi on to zaustavio za tili čas kao i korona-pandemiju.