Američki san

U Washingtonu šiša slavne, za frizuru u Dubaiju plaćaju i 15.000 $

Foto: Arhiva VL
U Washingtonu šiša slavne, za frizuru u Dubaiju plaćaju i 15.000 $
05.09.2012.
u 11:19
Od 2008. radi u najskupljem salonu u glavnom gradu, za pomno odabrane
Pogledaj originalni članak

Jeste li spremni frizuru platiti 15.000 američkih dolara? Pripadnici svjetskog džet-seta spremni su duboko zavući ruku u džep za frizuru, a takve šiša 33-godišnji Karlovčanin Neven Radović. Radi u glavnom gradu SAD-a Washingtonu, a njegovi klijenti su i Molly Sims, Debra Messing, Grace iz poznate serije Will i Grace, glumica Claire Danes, Lynda Carter, Cynthia Nixon iz serije Sex i grad...

Za frizera školovao se u Karlovcu, radio je i u Zagrebu te Sloveniji, a 2008. otišao je u posjet prijateljici u SAD. Već nakon nekoliko mjeseci dobio je posao u novom salonu Nival u Washingtonu.

– Nisam uopće dvojio jer sam i prije mislio ostati u Americi. Prvi sam kojeg su uopće zaposlili. Poslali su me u New York na testiranje i prošao sam – kaže Radović i objašnjava da je salon u najskupljem dijelu grada, u trgovačkom centru.

– Šišanje za žene stoji 150 dolara, a za muškarce 90. Mi smo najskuplji salon u gradu – otkriva.

 U salonu obučava i ostale radnike, plaćen je po prometu, a radi i sa strane.

– U salon dolaze mnogi političari, ali i domaćice. Bili smo dio jednog reality showa i radili za važne večere, pa i za predsjedničku inauguraciju, ali ne i za Obamu. Imamo ugovore s agencijama koje nam kao klijente dovode slavne osobe – nastavlja Neven. Družio se i s Annie Lennox, Andreom Bocellijem... Od zarade je kupio automobil, ali još čeka zelenu kartu koja bi mu omogućila dugoročan rad u Americi. Neće mu odmoći ni što ga je časopis Vogue svrstao među sedam najboljih stilista u SAD-u.

– Radim i u New Yorku, Miamiju, želja mi je preseliti se u Los Angeles – kaže Radović i otkriva da mu jedna bogatašica iz Dubaija plaća svaki put kad želi frizuru povratnu kartu i luksuzni smještaj u Emiratima.

– Dogovorili smo se za fiksnu cijenu. Njoj je normalno dati 15.000 dolara za frizuru – kaže Radović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MA
Maroje2312
11:42 05.09.2012.

Očito ima dosta ludih za šišanje, samo neka šiša.

DU
Deleted user
11:47 05.09.2012.

Ko ga sisa! :-)

GE
gensher
12:34 05.09.2012.

Tko kaže da nema ovaca za šišanje