istraga završena

Ubijen lovac: Muškarac (45) podmetnuo 'minu iznenađenja'

Foto: Iva Vidović/VLM
Ubijen lovac: Muškarac (45) podmetnuo 'minu iznenađenja'
31.08.2012.
u 11:42
Pretragom njegove kuće pronađen je pištolj i 331 komad raznog streljiva koje je neovlašteno posjedovao
Pogledaj originalni članak

Tijekom srpnja 45-godišnji M.U. postavio je ručnu bombu iz koje je djelomično izvukao osigurač i alku osigurača učvrstio za granu nekoliko kilometara od svoje kuće u mjestu nedaleko od Gospića, kod improvizirane lovačke čeke postavljene u krošnji drveta . Njegov čin bio je vjerojatno usmjeren protiv lovaca koji su pored njegove kuće prolazili u lovište.

Za vrijeme lova 18. srpnja u šumi nedaleko od Gospića od mine je na mjestu smrtno stradao 52-godišnji M.M., a s obzirom na to da je bio iskusan lovac odmah su se javile sumnje u podmetnutost bombe u inače neminiranom području.

Kako je izvijestila ličko-senjska policija, 45-godišnjak je na lovištu "kao minu iznenađenja postavio minsko-eksplozivno sredstvo".

Iz policije ističu da se muškarac tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Pretragom njegove kuće pronađen je pištolj i 331 komad raznog streljiva koje je neovlašteno posjedovao. Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Podsjetimo, nakon stradavanja od mine počele su priče o podmetnutoj bombi, a govorilo se čak i o sukobu između lovačkih društava. Spominjao se i M.U. za kojeg je ipak utvrđeno da je skrivio smrt lovca.

Razgovarali smo s nekim lovcima koji kažu da se M. U., koji kao pustinjak sam živi posljednjih sedam godina u kući bez struje i vode, često bunio protiv njihova lova. Mislio je da pucaju na njega. Bilo je i sa susjedima verbalnih prepucavanja oko rata, uvreda na nacionalnoj osnovi, a kako doznajemo, navodno je i sam M. U. prilikom prijašnjih ispitivanja u policiji priznao da je bio pripadnik tzv. martićevaca. Lovci su i dalje u strahu za svoje živote jer sumnjaju da bomba od koje je stradao njihov kolega nije jedina postavljenja na području lovišta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

IS
Iskra1
13:17 31.08.2012.

Kakva je to vijest, koja to nije? Zrtva je MM, a ubica je 45 niti inicijala?! Iz kojeg razlog u VL cesto stite odrasle kriminalce?

Avatar kajbumscak
kajbumscak
13:43 31.08.2012.

Počitelj? http://hr.wikipedia.org/wiki/Po%C4%8Ditelj_%28Gospi%C4%87%29 Odskrolati nešto niže i pogledati pod "Stanovništvo". Pametnome dosta ;)

CH
chemica
12:31 31.08.2012.

Nekako sam zbunjen. Od svega nadrobljenog, nikako da uočim optužbu za ubojstvo. Postaviš minu i ubiješ čovjeka, a država te kazneno goni jerbo si, pazi sad vamo, "počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost...."Bla, bla, bla. Što, naglasak je na "mini iznenađenja"? Ko u crtiću. Đenje, đenje! A mina ti odnese nogu ili te ubije, kao u ovom slučaju. Publika se za to vrijeme grohotom smije. Zabavno joj. U SAD-u bi mu doletjela optužba za terorizam pa bi mu par godina redovno pretraživali tjelesne otvore na Guantanamu. Naime, mine postavljaju samo teroristi. Ne likovi koji su htjeli "iznenaditi".