IRAN ZGROZILI RODITELJI UBOJICE

Ubili sina, kćer i zeta: 'Predložio mi je da ih ubijemo. Pristala sam. Bio mi je dobar muž, nije me tukao'

Foto: Pixabay
Ubili sina, kćer i zeta: 'Predložio mi je da ih ubijemo. Pristala sam. Bio mi je dobar muž, nije me tukao'
06.07.2021.
u 08:59
Slučaj je otkriven kad su ostatci Babaka otkriveni u smeću u svibnju ove godine. Vlasti su ga identificirali prema otiscima, a kamera je snimila kako upravo njegovi roditelji su ti koji ostavljaju njegovo tijelo u smeću. Snimka koja je u jednom trenutku završila u medijima, zgrozila je dodatno njihove sugrađane.
Pogledaj originalni članak

Njihovi zločini zaprepastili su Iran, a mnogi postavljaju pitanja kako je uopće moglo doći do toga na koje vrlo vjerojatno odgovora nikad neće biti. Umirovljeni pukovnik Akbar Khorramdin (81) i njegova supruga Iran Mousavi (74) su prije samo pet godina završili u medijima kao ponosni roditelji redatelja Babak Khorramdin (47) koji je netom prije imao premijeru svojeg dokumentarca, samo kako bi danas oni bili optuženi za njegovo brutalno ubojstvo. 

Osim što su ubili svojeg sina, vlasti vjeruju kako su ubili svoju kćer i zeta. Njihove žrtve su bile drogirane, ugušene, probodene nožem i potom raskomadane. 

Par je priznao svoje zločine, a možda najšokantnije je upravo to što ne pokazuju ni trunku žaljenja. 

- Nemam grižnju savjest za niti jedno od ubojstava. Ubio sam ljude koji su bili moralno korumpirani - ustvrdio je Khorramdin, prenosi New York Times. 

Izjava njegove supruge odjeknula je jednako jako u iranskom društvu: - Tu odluku smo donijeli zajedno. Moj muž je predložio ubojstva, a ja sam pristala. Imam sjajnu vezu sa svojim mužem. Ne tuče me niti me psuje - ispričala je medijima.

Ona je u jednom trenutku ispričala aktivistima za ljudska prava kako ju je muž tukao i da je silovao njihovu kćer, a istražitelji provjeravaju sve navode para. 

Sudac Muhamed Shahriari kazao je da istražitelji vjeruju kako u pozadini ubojstva su obiteljske razmjerice. Poznato je i kako je par na psihijatrijskoj evaluaciji koja bi trebala odrediti njihovo psihičko stanje. 

Slučaj je otkriven kad su ostatci Babaka otkriveni u smeću u Teheranu u svibnju ove godine. Vlasti su ga identificirali prema otiscima, a kamera je snimila kako upravo njegovi roditelji su ti koji ostavljaju njegovo tijelo u smeću. Snimka koja je u jednom trenutku završila u medijima, zgrozila je dodatno njihove sugrađane. 

Nije trebalo dugo da vlasti povežu slučaj ubojstva sina s nestankom njihove kćeri Arezou koja je zadnji put viđena 2018. godine i njihova zeta Faramarza koji je nestao 2011. godine. Par je upitan o njima odmah priznao da su ih ubili. 

Roditelji su medijima kazali da su ubili svoju djecu jer se nisu slagali s njihovim načinom života. Tvrde kako je njihov sin bio fizički agresivan, kako su oni bili ti koji su ga financirali te je imao spolne odnose sa svojim djevojkama. Njihova kćer je, kako tvrde, bila ovisna o drogama i pila je alkohol, dok je njezin muž bio nasilan i dilao je drogu. 

Međutim, svi oni koji su poznavali tvrde kako u tvrdnjama roditelja nema istine. Zbog trenutnih zakona očekuje se da roditelji neće dobiti smrtnu kaznu za ubojstvo svoje djece, već bi maksimalno mogli dobiti deset godina u zatvoru. No, smrtnu kaznu bi mogli dobiti zbog ubojstva svojeg zeta. Zanimljivo je to što se očekuje da bi moglo doći do promjene zakona upravo zbog ovog zakona, zbog čega bi kazna za ubojstvo iz časti mogla biti veća. 

VIDEO: Spajaju se tradicija i budućnost, nastaje nova tvrtka Rimac Bugatti

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

SP
Spadalo
10:19 06.07.2021.

Ovo su oni doktori i imzenjeri sta dolaze u eu

ZI
zimerman
19:53 07.07.2021.

Islam

SI
sisavac
10:27 06.07.2021.

svi imaju kamere, samo mi ne.. svi mogu pronaći krivca, samo kod nas je to nemoguće. mi 2 godine čekamo analizu, vještačenje za onu prometnu u ilici, kad je onaj dječarac u mercedesu ubio dvoje ljudi, trećeg napravio invalidom, a hvaljena sutkinja odrapila 4,5 godina kaznu, ne 5 koja ide malo drugačijim režimom. eto, iranci će ove kazniti, zakon promijeniti, brzo djeluju.