Popravak krova

Učenici i sportaši uskoro ponovno u dvorani ETŠ-a

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Učenici i sportaši uskoro ponovno u dvorani ETŠ-a
02.10.2013.
u 14:17
Zagrebačka tvrtka Titan Constructa d.o.o. imat će 30 radnih dana da završi radove vrijedne nešto manje od 400.000 kuna
Pogledaj originalni članak

Tvrtka Titan Constructa d. o.o. iz Zagreba sljedeći bi tredan trebala biti uvedena u posao rekonstrukcije krovišta dvorane Ekonomsko-turističke škole u Karlovcu. U roku od trideset radnih dana trebali bi obaviti ugovorene radove vrijedne nešto manje od 400.000 kuna.

Tako je napokon odrađen važan dio posla da bi učenici Ekonomsko-turističke, susjedne OŠ Dragojle Jarnević, kao i brojni drugi sportaši i rekreativci ponovno mogli koristiti dvoranu izgrađenu prije samo pet godina.

Naprasno je zatvorena u prosincu 2012. godine zbog opasnosti od urušavanja krovišta. Tada su uočeni brojni propusti u izgradnji. Iako je izvođač radova bio Projekt gradnja iz Slavonskog Broda, varaždinskom Coningu, nekadašnjoj tvrtki bivšeg potpredsjednika Vlade Radimira Čačića povjereni au poslovi procesa gradnje. Trebali su nadzirati i cjelokupan postupak građenja, kao i objekt, s obzirom na to da je jamstvo deset godina.

Kako su ozbiljni problemi uočeni znatno prije isteka garancije, trebali su u svom trošku obaviti popravke. No, u međuvremenu su se obje tvrtke našle u velikim problemima, pa je Karlovačka županija odlučila sanirati njihove propuste.

 – Natječaj je prošao bez žalbi, izvođač je izabran i vjerujem da će učenici obje škole i brojni sportaši već ove godine koristiti dvoranu – kaže županijski pročelnik za prosvjetu Željko Šančić. Hoće li nakon završetka posla Županija tužiti Projekt Gradnju i Coning, te tražiti povrat novca, tek će se vidjeti. (iš/VLM)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.