Tulum slova

Učenici Šumarske i drvodjeljske škole čitali od 19 do 24 sata

Foto: 'Dominik Grguric/PIXSELL'
Učenici Šumarske i drvodjeljske škole čitali od 19 do 24 sata
08.11.2011.
u 11:04
Cilj je jačanje pozitivnog stava učenika prema čitanju, a druga se faza nastavlja volonterskim akcijama čitanja iz užitka
Pogledaj originalni članak

Bilo je zabavno i vrlo zanimljivo – poručili su učenici Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac, koji su se uključili u Tulum slova, jedinstveni projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara, Hrvatske udruge školskih knjižničara i OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca.

Njih sedamnaest čitalo je od 19 do 24 sata u školskoj knjižnici i uvjerilo se da to može biti i te kako zanimljivo. Neobična večer ostvarena je pod stručnim vodstvom knjižničarke Božice Golubić, prof. Branke Čačić, Andreje Pevec, Nevenke Bončić i Mirne Korkut.

Učenici su uživali u društvenim igrama, aktivnom slušanju, memoriji i prepričavanju, asocijacijama, kvizu znanja, ali i ceremonijalnom čitanju. Izabrane i tekstove čitali su na glas pod svjetlom svijeća, a druženje završili gledanjem filmova Kino kluba.

 – Postigli smo cilj: jačanje pozitivnog stava učenika prema čitanju, a projekt se nastavlja volonterskim akcijama čitanja iz užitka, a provodit će ih spomenutih sedamnaest srednjoškolaca – poručili su u toj karlovačkoj školi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.